Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Terrorcselekménnyel vádolják Tomcatet

Terrorcselekmény miatt vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség Tomcat - a szélsőséges nézeteiről ismert internetes naplóíró - és társai ellen, a "csepeli bombagyár" néven elhíresült ügyben.
Terrorcselekmény előkészülete miatt vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség Tomcat - a szélsőséges nézeteiről ismert internetes naplóíró - és társai ellen, a "csepeli bombagyár" néven elhíresült ügyben. Védője szerint az ügy iratait most elemzik és a hatvan napon belül várható ügyészségi állásfoglalás tükrében döntenek a további lépésekről. Az ügy még 2007. májusban indult. Egy házkutatáskor a rendőrök olyan eszközöket találtak, amelyekből arra következtettek, hogy Tomcat és társai robbantásokkal akarnak megzavarni tömegrendezvényeket.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint vádemelési javaslattal zárták le a "csepeli bombagyár" néven elhíresült ügyet. Tomcatet és két társát egy telefonhívás alapján fogták el még 2007 májusában egy csepeli lakásban. A telefonhívás szerint a lakásban bombákat szereltek össze. A rendőrök különböző vegyi anyagokat foglaltak le. Tomcat akkor előzetesbe is került, de később kiengedték.

A rendőrség szerint az igazságügyi haditechnikai szakértő megállapította, hogy az egyik lefoglalt eszköz - egy úgynevezett stopinszál - pirotechnikai terméknek és egyben robbanóanyagot tartalmazó terméknek minősül, beszerzése, birtoklása, felhasználása engedélyköteles.

Egy másik lefoglalt anyagról - egy sárgásbarna, összeolvadt masszáról a szakértő megállapította, hogy az kálium-nitrátból, kristálycukorból és ventilált kénporból előállított, házi gyártmányú pirotechnikai gyújtókeverék maradéka. A szakértő szerint az anyag meggyújtva fröcskölve ég, a környezet egyéb éghető anyagait is meggyújthatja. További vegyi anyagot találtak mécses tartókba öntve, a szakértő szerint ezek szintén házi gyártmányú pirotechnikai elegyek, melyekbe gyertyabélt helyeztek. Ezek meggyújtása közvetlenül veszélyezteti azt, aki meggyújtja, és alkalmas közveszély okozására is, mert fröcskölve ég. Ugyanilyen anyagot találtak papírpoharakba töltve is.

Az igazságügyi haditechnikai szakértő szerint a lakásban lefoglalt, házilag előállított anyagok "házi gyártmányú pirotechnikai gyújtókeverékek, amelyekbe azok meggyújtása céljából gyújtózsinór van belehelyezve". Ezek a gyújtókeverékek robbanóanyagnak minősülnek, amelyeket pirotechnikai célra készítettek. Égésükkor az emberek pánikba eshetnek, az anyagok közveszélyt okozhatnak.

A nyomozók lefoglalták a Tomcat elektronikus levelezését tartalmazó számítógépeket. A levelekből a nyomozók szerint az derül ki, hogy az előkészített pirotechnikai eszközöket 2007. május 9-én egy fővárosi rendezvényen a tömegben, emberek között akarták felhasználni.

Ezért Tomcat ellen terrorcselekmény előkészülete miatt vádemelést javasoltak a nyomozók. Két társa, egy férfi és egy nő a nyomozók szerint szintén részt vett az előkészületekben.

Futó Barnabás, Tomcat ügyvédje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az ügy iratait néhány napja kapták meg. Ezeket most tanulmányozzák és valószínűleg bizonyítási indítványt fognak tenni, vagyis újra elővetetnék azokat a bizonyítékokat, amiket eddig az ügyészség és a rendőrség elutasított. Ezek között van az a hangfelvétel, amin az egyik, a védence ellen valló tanú elmondja, hogy a nyomozás vezetője megfenyegette és ezért tett terhelő vallomást. Az ügyészségnek hatvan napja van arra, hogy eldöntse, hogy a vádemelési javaslat alapján valóban megvádolja-e Tomcatet terrorcselekmény előkészületével. A további lépésekről ennek ismeretében döntenek ügyfelével - tette hozzá Futó Barnabás.

Olvasóink írták

 • 13. todoer 2008. április 24. 10:09
  „Kedves Matriné ! Ha esetleg betörnek Önhöz vagy ellopják pénztárcáját ,autóját akkor tessék a macskatamáshoz és hasonszőrű társaihoz fordulni és ne az ön szerint mafla pofájú rendőrhöz .Kérdezze meg erről azt akinek az autóját, a szabad véleménynyilvánításra hivatkozva , felgyújtották, szétverték.Nem a rendőr az oka annak hogy az emberek egy része elmenekül a lakóhelyéről nem zeti ünnepek alatt a szokásos randalírozás elöl . Kíváncsi vagyok ezek az erős fiúk miből élnek, vagy ki pénzeli őket ?”
 • 12. matriné 2008. április 23. 12:24
  „Hát igen! Pontosan erről beszél a valóság, ezt hogy is értené a vak amikor nem látja a süket meg nem hallja, hogy csak azokat lehet elfogni a rendőreinknek akikre utasítást kapnak! A rendőrnek becsületesen illene a munkáját végezni més akkor nem kellne neki sí maszk és bátran viselhetné az azonosítóját is! Sőt illne nekik tudni,hogy meddig tart a hatásköre! Ha az trúllépi akkor ép olyan bűnöző mint akik üldöz! Persze az idióta ezt sem érti meg nem kell, hogy süket vagy vak legyen!”
 • 11. miracle 2008. április 23. 09:55
  „Persze, hogy tátják a pofájukat, ha a magadfajták miatt már akkor is perbe fogják őket, ha valakire csúnyán néznek. Meg a rohadt azonosítón lovagoltok, az hogy valaki felgyújt egy autót, áááá, mit számít, apróság ahhoz képest!”
 • 10. martiné 2008. április 23. 08:32
  „Voltak már Magyarországon robbantások bőven! A Magyar rendőrség meg tátotta a mafla pofájukat, sőt máig is azt teszik, hisz ezt kellnekiki tenni! Sőt voltak bünöző kreációk is és lesznek is meret parancsuralom van és valamit tenni kell az asztalra úgy mint tették ezt a banki vérengzésnél! A 2006-os őszről nem is beszélve!”
 • 9. miracle 2008. április 22. 20:58
  „Hagyd, matriné felnéz erre az erkölcsi nullára. Szegény Macskatamás, hiszen csak egy picit rágondolt a Molotov-koktél gyártásra. Amit láttunk korábban - gyújtogatás, dobálózás - azt is csak gondolták, szegény forradalmárok, a csúnya rendőrbácsik meg - akik eléggé el nem ítélhető módon nem egy szál zokniban, nyalókával a szájukban várták őket - elvitték a nemzet hősőket, élükön Macskatamással. jajj, jajj, Morvai gyere segíts!”
 • 8. mattill 2008. április 22. 18:38
  „Ha jól tudom, a föld több mint 200 országából mind a több mint 200-ban bűncselekménynek és a legtöbben terrorcselekménynek, illetve annak előkészületének számít a házi bombakészítés. Pláne, ha még arra is vannak bizonyítékok, hogy ezt használni is akarták!
  Ezen kár agonizálni. Ha nem tetszik el lehet költözni a Marsra, vagy más bolygókra. Bár igaz erre nincs most lehetőség így egy megoldás marad: betartani ezt a nemzetközi törvényt!”
 • 7. matriné 2008. április 22. 18:15
  „Ha a valódi bűnözőket nem foghatják el derék rendőreink, akkor kreáltatnaknak bűnözőt! Ma ismét olyan rendszer van amikor még a gondolatért is büntetni akarnak! Valaminek a kisérleteti terve is bűn még csak gondolni sem lehet rá! Ez a rendszer elkölcstelen és velejéig romlott! Igaz a hülye ember is elverte a fiát, mert a lova vemhes volt és a kisfia azt mondta az apjának, ha lessz kis csikó Ö felül a hátára! Ekkor a hülye ember elverte a fiat azzért,hogy majd letöri a kisccsikó derekát ha ráül! No ilyen a mi bűnüldözésünk Magyarországon.”
 • 6. maci52 2008. április 22. 17:05
  „A rendszerváltást valahogy el kell kezdeni.”
 • 5. miracle 2008. április 22. 15:46
  „Dehogy nincs bizonyíték. Olvasd el mégegyszer. Segítek: 6.bekezdés.”
 • 4. Állampolgár 2008. április 22. 15:44
  „Ez röhej. Még a végén ezek mártírt csinálnak ebből a bohócból! Ja, direkt provokálta a rendőröket, mert akkora arc ez a tamás. Műtrágy a panellakásba. Nálunk is roskadoznak tőle a polcok. Asszem én lelépek, ti meg éljetek boldogan az én volt hazámban, törjetek zúzzatok, gyújtsátok föl egymást molotovokkal, de aztán ne gyertek sírni, hogy kihal a nemzet. Ha csak azokból állna, akik manapság megmondják ki a magyar, s ki nem, már rég kihalt volna.”
 • 3. pan.cser 2008. április 22. 14:38
  „Kétségeim vannak, hogy egy meg nem valósult, a megvalósítás szándékára semmilyen bizonyítékot felmutatni nem tudó vád mire megy az ügyben. Valószínű közröhej lesz az eljárás. Több tízezer embernél van kén, műtrágya, cukor. A káliumnitrát is műtrágya, ha valalaki ilyesmit összekever azt nem tiltja a törvény. Besúgó az volt a liftben, lehet, hogy TOMCAT tudatosan provokálta az egészet. A Rendőrség meg bekapta a horgot. Az igazságszolgáltatásból a bíróság csinált b.......t amikor olyasvalakit ítélt súlyos büntetésre a móri gyilkosságban akinek semmi köze nem volt az ügyhöz!”
 • 2. mattil 2008. április 22. 14:11
  „A terrorcselekmény az terrorcselekmény még akkor is ha az értékítéletedhez közel álló személy követi el! Engem sokkal inkább az aggaszt, hogy miért van az, hogy ha valaki mondjuk birkát lop, akkor ha elkapják egyből előzetesbe zárják évekig húzzák a tárgyálását, míg végül megkapja büntetését, miközben az utóbbi időben sokszor hallottunk arról, hogy terrorcselekményt készült végrehajnai valaki, vagy akár végre is hajtott (NEM CSAK POLITIKAI INDÍTTATÁSBÓL!), és ezek közül szinte mindegyik szabadlábon védezik, sztárjává válik a különböző tévécsatornáknak, és csinálja tovább a dolgait mintha mi se történt volna.
  A világ döntő részén azonnal elzárják őket, és általában súlyos büntetésben részesülnek. Hiába itt ebben a kis országban minden máshogy van, mint máshol :(”
 • 1. zolika 2008. április 22. 12:51
  „OKÉ,ÉS AKKOR MILYEN CSELEKMÉNYEK VOLTAK A 2006 OKTÓBERI RENDŐRTÁMADÁSOK?AZONOSÍTÓ NÉLKÜL NYOMORÍTOTTAK MEG EMBEREKET.EZ A TIPIKUS RENDŐRÁLLAM.ELŐBB UTÓBB VÉRESEBB DOGOK IS LESZNEK HA ILYEN KÉTFÉLE A MÉRCE.A PARAZITA POLITIKUSOK MEG CSAK ZABÁLJÁK A 300 FORINTOS MENÜT.UNDORMÁNY AZ EGÉSZ RENDSZER.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kalapja buktatta le a rablót

Rabláskor elhagyott kalapja alapján találtak meg a XII. kerületi rendőrök egy rablót, aki még… Tovább olvasom