Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Tesó

Testvérek csatája a békásmegyeri betonrengetegben. Szerelem és dzsungelzene a röpködő poénok özönében: kellemes másfél óra.
rendező:
Dyga Zsombor
forgatókönyvíró: Dyga Zsombor, Lovas Balázs
operatőr: Horváth Árpád
zene: Up Town Felaz
producer: Durst György
vágó: Czakó Judit

szereplő(k):
Welker Gábor
Schmied Zoltán
Elek Ferenc
Bognár Anna
Kovács Lajos

A film sztorija

Adott a lakótelep. Abban Artin, a huszonhárom évesen is egy kiskamasz mentalitásával bíró, telepfüggő zenebuzi, és bátyja, Nate, a lyukból lyukba menekülő, szexőrült pornóíró. Aztán ott van még egynéhány tulajdontárgy: egy használt nagylakás, egy örökölt kislakás, meg egy használtan örökölt nő. De melyik kinek jut? Shakespeare óta tudjuk: sosem lesz jó vége, ha lenyúlod a rokonod csaját. Hát még ha a várára is fáj a fogad...
Felbolydul a telep. Testvérviszály, autózúzás, ágyúgolyók és rock and roll rengetik meg az égbehúzó tömbök betonfalait. A kölcsönösen hasznos élősködés szürreális primitivitásában tengődő őslakosok mind kénytelenek csatlakozni a szembenálló hadoszlopok egyikéhez.
www.port.hu

Kritikák

Sőregi Melinda, port.hu 

"Szerelmi szocio-komédia a Tesó a javából, bár a szocio oldalt a rendező nem hangsúlyozza agyon, nem rágja a néző szájába, csak megfesti a helyszínt könnyű kézzel. (És könnyű zenével: Up Town Felaz - jegyezzük meg ezt a nevet jobb időkre.) Könnyed a cselekmény vezetése és könnyed a szereplők mozgatása. Összeszokott a társaság, hiszen a színészek nagy része a Merlin Színház Atlantis Társulatának tagja, s színházi munkán érett valódi színésszé. Könnyedek a dialógok és szórakoztatók a poénok. Nem akar a film mélybrutál lenni: a romantika a lényeg, a szerelem a betontengerben."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár


A film hivatalos oldala

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Johnny English

Színre lép Johnny English. Nem tudja, mi az a félelem. Nem tudja, mi az a veszély. Nem tud ő az… Tovább olvasom