Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Tétényi Éva kormánybiztos kijelölését kéri Orbántól

Kormánybiztos kijelölését kéri a miniszterelnöktől az Esztergomban kialakult helyzet megoldására a város polgármestere.
Tétényi Éva (független) elmondta: kéréséről szerdán e-mailben értesítette Orbán Viktor kormányfőt és Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest, csütörtökön pedig hivatalos levélben is megkeresi őket.

"A helyi Fidesz durva támadásaival szemben csak egy, a kormánypárt által kijelölt külső mediátor jelenthet védelmet. A település érdekében a béke helyreállítása az első, ezt az elmúlt kilenc hónapban nem sikerült elérni, ezért Orbán Viktor személyes közbelépése hozhat gyors eredményt" - fogalmazott a város vezetője.

A polgármester úgy véli, ha egy külső személy az önkormányzatiságot nem korlátozva nem tud közvetíteni a közte és a testület kétharmadát adó Fidesz-frakció között, akkor marad a működésképtelenség és a képviselő-testület feloszlatása.

Tétényi Éva az MTI kérdésére azt mondta: olyan eseményeket ért "a Fidesz durva támadásai" kifejezés alatt, mint a frakció csütörtökre meghirdetett budapesti sajtótájékoztatója, amelynek a meghívója szerint ő azt állította, hogy "egyenként kéne megverni a fideszes képviselőket".

A polgármester hozzátette, hogy az idézett kifejezés a helyi televízióban hangozhatott el, ahol stúdióbeszélgetést folytatott Steindl Balázs frakcióvezetővel, majd a felvétel után magánbeszélgetésként, a tévévitát folytatva emlékei szerint úgy fogalmazott: "lehet, Balázs, hogy titeket tényleg meg kell verni, hogy észhez térjetek, mert ez így nem mehet tovább".

A helyi Fidesz-frakció képviseletében Bánhidi Vajk az MTI-nek elmondta, hogy ők a kormánybiztos ügyéről hivatalosan nem kaptak tájékoztatást. Közölte, hogy a képviselő-testület délután hat órakor zárt ülést tart, egyetlen napirendi pontként az adósságrendezéssel kapcsolatos ügyekkel foglalkoznak, de a kezdeményezésről tájékoztatást kérnek a polgármestertől.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2011. július 14. 13:35
    „Bánhidi úr! Majd fognak. És nem kell félni egy nőtől,mert ezt egy férfi szájából hallani......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halételek hétvégéje Szabolcsban

Balsán Szárnyas Hal, Nagyhalászban pedig Nagy-Halász Fesztivált rendeznek szombaton. Tovább olvasom