Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Tévhitek a boldogságról

Bárcsak fiatalabbak lennénk... Hátha nyerek a lottón... Tényleg ezekre vágynánk vagy csak hisszük?

Örök fiatalság

Hol vannak a méltósággal megöregedett, ősz hajú nagyszülők? A reklámokban alig láthatók harminc évnél idősebb modellek. Állást is jóformán csak fiataloknak ajánlanak. Lassan természetes, hogy sikeresek és ötletekben gazdagok csak a huszonévesek lehetnek. Minden életszakasznak megvannak a maga örömei, amelyeket csak akkor élhetünk át - sem előbb, sem később. Huszonévesen a bulik és a barátok, harmincon túl a család, nyugdíjaskorban az önmagunkra, a kedvteléseinkre fordítható idő és az unokák szereznek boldogságot. Ha megtaláljuk és elfogadjuk ezeket az örömforrásokat, idősebb korban is boldogok, kiegyensúlyozottak lehetünk.  

Mindenható pénz

A gazdagság függetlenséget, lehetőségeket és biztonságot nyújt, mégsem tekinthető célnak. Egyesek a fizetésemelést mégis nagyobb diadalként élik meg, mint a szeretett és kívánt személy meghódítását. Nézzen körbe a környezetében: a tehetősebbek tényleg annyival boldogabbak, mint az átlag, mint amennyivel több pénzük van? Pénz nélkül, ámde szerető család és barátok, tartalmas élet birtokában lehetünk boldogok - fordítva aligha.   

Csillogó autó

Egyesek járművüket már nem közlekedési eszköznek, hanem személyiségük részének tekintik. Ők több időt szánnak járgányuk ápolására, karbantartására, mint barátaikra vagy családtagjaikra. Természetesen az autószenvedély nem káros - egy bizonyos mértékig. Ha azonban azt veszi észre magán, hogy ön van az autójáért és nem fordítva, változtasson!

Egzotikus nyaralás

Az ismétlődő teendőktől, a munkavégzés felelősségétől való elszakadás óriási energiaforrás, ám a nyaralás célja mégiscsak a pihenés. Ehhez pedig nem lenne szükség erőn fölül, mindenáron távoli, divatos úticélokat keresni. Lehet, hogy egy belföldi, csendes panzió egy tó partján sokkal pihentetőbb és sokkal inkább feltölti energiával, mint egy "hajszás", divatos, egzotikus társasút.

Nagyobb lakás

Természetes vágy, hogy legyen egy hely, ahol magunk lehetünk. És ha csak mindenről lemondva, testi-lelki egészségünket kockáztatva, szabadidőnket, családi életünket feláldozva juthatunk hozzá? Egy komfortosabb otthon érdekében nem érdemes mindent odaadni. A boldogság nem a négyzetmétereken múlik!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

kajak-kenu

A magyar versenyzők összesen hat arany-, hét ezüst- és két bronzérmet gyűjtöttek a Poznanban… Tovább olvasom