Délmagyar logó

2019. 06. 18. kedd - Arnold, Levente 19°C | 27°C Még több cikk.

Tiltakozás a művi meddővé tétel ellen

A Magyarok Világszövetsége tiltakozik a művi meddővé tétel hamarosan életbe lépő szabályozása ellen.
A művi meddővé tétel ügyében levelet küldött szerkesztőségünkbe az MVSZ Kisalföldi Társasága. A levél tartalma a következő:
„ A magyarországi népességfogyás ténye közismert. Kevés gyermek születik, magas a halandóság. A munkaképes lakosság száma csökken, a nyugdíjasok száma pedig nő. Minden, ami ezt a folyamatot elősegíti, az nemzet- és jövőellenes! A magyar parlament 1997-ben elfogadta azt az egészségügyi törvényt, melynek egyik helye a 35. életévüket betöltött és 3 vér szerinti gyermekkel bíró házastársak/élettársak esetében családtervezési célból lehetővé tette a művi meddővé tételt.

Az ezzel kapcsolatosan benyújtott panaszt az Alkotmánybíróság megvizsgálta, és úgy határozott, hogy a fenti törvény súlyosan korlátozza az egyén önrendelkezési jogát, ezért ezt 2006. június 29-ével hatályon kívül helyezte, és ezen időponttól lehetővé teszi, hogy a 18. életévüket betöltött házastársak/élettársak egészségügyi indok nélkül igényelhessék a művi meddővé tételt!

A Magyarok Világszövetsége elutasítja a férfiak és nők sterilizálásának egészségügyi indok nélküli engedélyezését és ezt fasiszta jellegű törvénynek tekinti. Ezért június 19-én, hétfőn 18 órára az Országház köré meghirdeti az »élőlánc« tiltakozást, melyre meghív minden, a magyar nemzet jövőjéért felelősséget érző embert. Gyülekezés a Kossuth téren az MVSZ-transzparens körül" – áll a dr. Bajtay András elnök által aláírt dokumentumban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó ára lehet a fokhagymának

Félő, hogy idén sem lesz megfelelő piaci ára a fokhagymának, pedig a körülmények hosszú évek óta… Tovább olvasom