Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Timaffy-napok Héderváron

Kiállítással és szavalóversennyel kezdődtek tegnap Héderváron a hagyományos Timaffy-napok. Timaffy László szigetközi fotóit az iskola aulájában láthatták a diákok és az érdeklődők. A vers- és prózamondó verseny után ma hagyományőrző játékokat tartanak a helyi tanintézményben.
Tegnap kezdődtek és egészen péntekig tartanak Héderváron a Timaffy-napok. Kedden Timaffy László hagyatékából láthatnak kiállítást az érdeklődők „Ember és táj” címmel a helyi iskolában. A fotókon a szigetközi tájak, mesterségek elevenednek meg a néprajzkutató objektívja mögül.
A kiállítás anyaga jó néhány térségbeli településen látható majd a Pisztráng Kör Egyesület jóvoltából.
A rendezvény keretében a Timaffy Lászlóról elnevezett hédervári iskolában tegnap vers- és prózamondó versenyt is tartottak. Az alsósok között 1–2. osztályban Szélig Emília győzött, megelőzve Szalai Kamillát és Madarász Kittit. A 3–4. osztályosoknál első lett Fehér Martin, második Bekő Renáta, harmadik – megosztva – Mayer Péter és Tóth László. Különdíjat ebben a korcsoportban Varga Réka kapott. Felsőben az 5–6. osztályosok között Szalai Szandra lett a legjobb szavaló, megelőzve Csanádi Martinát és Knoll Dévaldot. Különdíjat Mézes Orsolya kapott. A legnagyobbaknál Mézes Katalin győzött, második Csapó Borbála, harmadik Jagadics László lett. Itt három különdíjat is kiosztott a zsqri: Szakáll Reginának, Tamás Ritának és Tálosi Lillának.
Ma délelőtt tizenegy órától Szigetközi Hagyományőrző Játékokra várják az érdeklődőket az intézmény udvarán. Csütörtökön Hámor Vilmos interaktív előadásában Timaffy Lászlóról és a Szigetközről beszél majd az önkormányzat nagytermében. Pénteken Petkes Csaba szakreferens tart előadást délelőtt tíz órakor „A tanulás tanítása” címmel, majd tizenegytől a Timaffy-kupán mérik össze tudásukat a gyerekek, végül este hat órától kórustalálkozót tartanak a községháza nagytermében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három százalékkal nő a GDP

Az idén 3 százalékkal nő a GDP, a lakossági fogyasztás stagnál, a beruházások 4 százalékkal bővülnek… Tovább olvasom