Délmagyar logó

2019. 04. 23. kedd - Béla Még több cikk.

Tímár Natália megszökött fogvatartóitól

Egy férfit fejbe is lőttek a New Yorkban eltűnt magyar diáklány mellett, miután ő a földre vetette magát a pisztolylövések hallatán - egyebek mellett erről is beszélt New Yorkban Pápay Ágoston magánnyomozó, aki megtalálta Tímár Natáliát, akit drogkereskedők tartottak fogságban.
A lánytól elvették mindenét, és sehova nem engedték el egyedül. Végül megszökött tőlük, de fogva tartói keresték, és meg akarták öletni. Tímár Natália vasárnap indult haza Budapestre, ezt követően a magánnyomozó elmondta a nyomozás egész történetét.

A New Yorkban élő magyar magánnyomozó féltestvérén keresztül került kapcsolatba az üggyel. Felbert László ugyanis Nati szülőhelyének közelében lakik, és miután egy lapban olvasott a diáklányról, összeismertette Pápayt a szülőkkel. Natália ügyében sem a magyar rendőrség, sem az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) nem nyomozott akkor, mert a 18 éves lány nagykorú, és saját akaratából távozott a diákcsere programból, bűncselekményt pedig nem követett el.

Natális újra itthon Fotó: H. Baranyai Edina
Natális újra itthon Fotó: H. Baranyai Edina

A szülők annyit tudtak, hogy valaki néha használja Natália bankkártyáját, mert arról Manhattanben több alkalommal pénzt vettek le. Pápay Ágoston, aki korábban 20 évig a New York-i rendőrségen dolgozott, elkérte a banki kimutatást, amelyből kiderült, hogy a bankkártyát minden alkalommal a Times Square környékén használták, olyan utcai bankautomatáknál, amelyeknél nincs kamera.

Pápay ezután megkereste a rendőrséget és az FBI-t. A hatóságok pedig újraindították a nyomozást. Nem tétlenkedett Pápay sem, aki hosszas kutatás után rábukkant arra a helyre, ahol a magyar lányt fogva tartották. A lakás azonban üres volt. Amíg átkutatták a pincelakást, a magánnyomozót fölhívta Natália, aki elmondta: megszökött fogva tartóitól. A nyomozó és csapata ezután Brooklyn egy másik részén találkozott a lánnyal. Két órán át beszéltek a férfi kocsijában. A nyomozó megkérdezte, hogy kényszerítették-e olyanra, amit ő nem akart megtenni? Erre azt válaszolta a lány, hogy igen, de erről nem akar beszélni.

Natália gondolkodási időt kért, és kiszállt a nyomozó autójából. Később ismét telefonon jelentkezett, hogy haza akar menni. A New York-i magyar konzul, Trombitás Zsófia intézte el a lány ideiglenes papírjait. Natália két napot még a nyomozó családjánál töltött, és vasárnap indult haza.

Natália tavaly decemberben
Natália tavaly decemberben

Pápay Ágoston vasárnap este azt mondta, hogy "úgy kerestem, mintha a saját lányom lett volna. Nem a pénz hajtott, addig nyomoztam, amíg meg nem lett a gyerek."

A lány tavaly nyáron utazott Amerikába cserediákként. New York államban tanult egy gimnáziumban, de megszegte az egyik feltételt, ezért a kiutazást szervező Rotary Klub hazaküldte. Ezután tűnt el. Natália ezután Kelet-Brooklynban, egy feketék lakta negyedben egy pincelakásban lakott három feketebőrű emberrel, akik büntetett előéletűek, és kábítószer kereskedelemmel foglalkoznak. Elvették a mobiltelefonját és a bankkártyáját, a földön aludt, és egyedül nem engedték sehova. Végül megszökött, de egyelőre nem szívesen beszél arról, pontosan mi történt vele. Tímár Natália hétfőn visszatért Magyarországra.

Olvasóink írták

 • 20. pici1 2008. október 12. 16:55
  „http://www.kisalfold.hu/_kepgaleria.php?gid=2005855&kid=2177885
  Natika megérkezett a nyaralásból.

  Hozzászólásaitokat még nem tiltották le? A kisalföldben már rég nem lehet írni,Juci néninek nem tetszettek a hozzá szólások :-)”
 • 19. Hehe 2008. október 10. 08:00
  „Nagyon naiv kislány lehet... más okos diák örülne, ha kapna egy ilyen lehetőseg... ha annyira haza akarok jönni, nem a Harlembe megyek szórakozni.”
 • 18. aginess 2008. október 07. 08:53
  „Egy ideje már végigkísérem a történteket és akárhányszor belegondolok kiráz a hideg. Szörnyű dolgok történtek Natáliával és a családjával is. Az biztos, hogy innentől felnőtté vált ez a lány, mert nyilvánvaló, hogy gyerek ésszel jutott el idáig. Szerintem kár elítélni és mocskolódni, hiszen senki nem tudja, hogy mi történt valójában. De ahogy összehasonlítjuk a régi és a mostani fényképét, látni lehet rajta az egész történetét. Egy vidéki kislány elment és egy megtört nagyvárosi lány hazajött....”
 • 17. kaky 2008. október 06. 21:08
  „aids teszt után még lehet belőle tejcsitartály :D

  de cak felül!”
 • 16. Rozsdás 2008. október 06. 20:43
  „Nehogy nevén nevezzük a dolgokat mert a végén még megsértődik valaki.”
 • 15. asd 2008. október 06. 20:43
  „Majd ebből is felfuttatott sztár lesz, hülye picsa.”
 • 14. Rs 2008. október 06. 20:34
  „Naiv kislány, bajba került, ne piszkáljátok már, vann neki elég baja. Ami viszont tanulság: Amerika sem az az álomvilág, amilyennek nekünk lefestik, sőt Európa sem az, ezért kár nekünk másfelé csámborogni, mégha a ferike e l is küldi a jónépet). Az is bosszantó mikor azt súlykolják, hogy a magyar nem mobilis, nem megy más megyébe dolgozni.Itt kell meglelni a hazánkat és a lehetőségeinket.”
 • 13. basz 2008. október 06. 20:17
  „Hát ennek sem tett jót a drogozás! Nigger lotyó lett belőle, ingyen kokóért?”
 • 12. Rozsdás 2008. október 06. 20:01
  „"És a királylány megpuszilta a bákát ami nyomban szépséges herceggé változott!"
  Mert mi hiszünk a mesékben!!”
 • 11. KukoricaJancsi 2008. október 06. 19:35
  „Jól van, nem vagyok bolond!
  Más is észrevette az ellentmondásokat, tehát azok biztosan léteznek.”
 • 10. rde 2008. október 06. 19:09
  „Ekkora kamut már rég hallottam nem életszerű a történet.”
 • 9. sevenof9 2008. október 06. 17:05
  „ez mekkora kamu...2 orat matekoztak a magannyomi kocsijaban...az utlevelet is elvettek?”
 • 8. napersze 2008. október 06. 14:57
  „kicsit leépült brúklinban:) biztosan másképpen tervezte de a vége nem hálivúd lett:D szerintetek kipróbálta a fiúkat (is)? :D”
 • 7. dova 2008. október 06. 14:24
  „Azt hiszem, lassan neki állhatunk újságot írni.
  Talán figyelmesebbek vagyunk mint...
  Áááá! Most látom, hogy ez nem is a legfoglalkoztatottabb DM-es újságíró (Munkatársunktól) tollából származik. :)”
 • 6. Mil 2008. október 06. 14:13
  „SZtem sem tiszta a csaj, Ilyen lehetőséget kap, és elszúrja. Mondjuk ez haggyán, de hogy került feka drogdílerek társaságába? Olyan ez a szitu, mint a Pénzes Henriettáé. Az se volt százas, hogy putriscigányokkal állt össze..
  Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók..”
 • 5. Piki 2008. október 06. 13:56
  „Jól lepusztult a kiscsaj néhány hónap alatt.....!
  Szerintem egyhamar nem meg az USA-nak még a közelébe sem.
  Vagy mégis......? Akkor megérdemli. Valami nagyon nem tiszta ezzel a lánnyal, véleményem szerint.”
 • 4. Kötekedő 2008. október 06. 13:51
  „"Natália tavaly decemberben" - mellette a képen a dátum november 2.”
 • 3. eqincu ocha 2008. október 06. 13:34
  „" a magánnyomozót fölhívta Natália"
  Natália honnan tudta, hogy kit kell felhívnia, és, hogy mi a telefonszám??? Miért nem a családját hívta???
  Elég zavaros ez a sztori!”
 • 2. dova 2008. október 06. 12:57
  „"Natália ügyében sem a magyar rendőrség, sem az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) nem nyomozott akkor"
  "Pápay ezután megkereste a rendőrséget és az FBI-t. A hatóságok pedig újraindították a nyomozást. "

  Hogyan lehet egy folyamatot újraindítani, ha egyszer sem kezdték el?”
 • 1. Macilány 2008. október 06. 12:51
  „Nem Pápay Ágoston, hanem Pápay Gusztáv....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Többségbe kerül a MOL az INA-ban

A MOL-nak már most több részvénye van a horvát nemzeti olajtársaságban (INA), mint a horvát államnak – írja több horvát hírportál. Tovább olvasom