Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Tipikusan női

Összehasonlítva a nők és férfiak által beadott álláspályázatokat, megállapítható, hogy semmi különbség a kettő között – mondja a szakember.

Nincs olyan, hogy tipikusan női pályázat vagy jellemzően a nők által elkövetett hiba a pályázati anyagban. Az viszont sokszor megfigyelhető, hogy egy nő bizonyos hátránnyal indul a férfiakkal szemben az elbírálásnál. Ez akkor is így van, ha kimond(hat)atlan – szögezi le a szakértő –, mert a társadalmi beidegződések, sztereotípiák a nőt mindig a problémásabb kategóriába sorolják.

Ha még nem szült gyermeket, azért, mert fog, ha már szült, azért, mert a gyerekek megbetegedhetnek és egy sor olyan elfoglaltságot jelentenek, amelyek a munka rovására mennek vagy legalábbis háttérbe szorítását eredményezhetik. A cég pedig csak egy dolgot akar, sikereket, kitűzött és elért célokat. Ehhez a munkaerő eszköz, s ha választania kell egy leendő munkaadónak két jelölt közül, valószínűleg azt fogja választani, akivel hosszabb távon biztonságosan s problémamentesen tudja megvalósítani a vállalat érdekeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymillió forint értékben lopott bicikliket

Közel egymillió forint értékben, csaknem harminc biciklit lopott el az a férfi, akit végre sikerült… Tovább olvasom