Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Titkos felvétel az uniós pályázatok lefölözéséről

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérte a fejlesztéspolitikáért felelős minisztert, hogy haladéktalanul vizsgálja meg, milyen jogi lépésekre van szükség azokkal nyilvánosságra hozott rejtett kamerás felvételekkel kapcsolatban.
A felvételeken egy volt kistérségi megbízott az "uniós pályázatok lefölözésének módszerét" ismertette egy vállalkozóval.

"Ha a felvételek valódinak bizonyulnak, és visszaélés történt, késlekedés nélkül intézkedjen annak érdekében, hogy érvényt lehessen szerezni a rendnek és a törvényeknek" - ismertette a miniszterelnök utasítását Daróczi Dávid.

A kormányszóvivő azt követően adott ki közleményt, hogy a HírTv szerda este rejtett kamerával készült felvételeket mutatott be és további felvételeket ígért. Ezeken - a televízió közlése szerint a 2005-ben készült - képsorokon Weiszenberger László volt kiskunhalasi kistérségi megbízott az "uniós pályázatok lefölözésének módszerét" ismertette egy helyi vállalkozóval.

A kormányszóvivő közleménye ugyanakkor hangsúllyal hívta fel a figyelmet arra a körülményre, hogy a történtek azt a nyilvánvaló szándékot tükrözik, miszerint egyesek utólag próbálnak ürügyet szolgáltatni a Fidesz elnökének az uniós pénzekkel kapcsolatban tett hazug kijelentéséhez.

Emiatt is fontos újból leszögezni - folytatja Daróczi a kormányfőt idézve -, hogy az ügyeskedőket meg kell büntetni, "de nem lehet kabátlopási ügybe keverni az ország törvénytisztelő többségét".

A HírTv internetes honlapján közzétett felvétel és írás szerint a rejtett kamerával készített képsorokon Weiszenberger László arról beszél, a visszaosztott pénzből a minisztérium is részesült. Elmondta azt is, hogy kapcsolatai révén rendszeresen intézkedett pályázatok ügyében százalékért. A sikeres pályázók által visszaosztott milliókat a minisztériumba kellett vinnie, ő abból kapta meg a részét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autósüldözés és kábítószerfogás Pécsett

Egymillió forint értékű - Magyarországon ritka kábítószert - pervitint találtak egy autósnál… Tovább olvasom