Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Tíz éves megállapodást kötne a főváros a Sziget Fesztivállal

Megvétózta a főpolgármester a főváros városfejlesztési és városképvédelmi bizottságának döntését, amely hároméves ingyenes közterület-használati engedélyt biztosít a Sziget Fesztiválnak.
Demszky Gábor azért kéri a bizottsági döntés megváltoztatását, mert a főváros a jövő évtől új, tízéves megállapodást kötne a rendezvény szervezőivel - mondta a Független Hírügynökségnek csütörtökön Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. Hozzátette: az idei fesztivált ez nem érinti, azt az eddigi feltételek alapján rendezik meg.

A főváros már tavaly ősszel megkezdte a tárgyalást a Sziget Fesztivál vezetőivel egy új, tízéves megállapodást kidolgozásáról - közölte Nyáry Krisztián. A kommunikációs igazgató utalt arra: az önkormányzat 15 éve biztosít ingyenes közterület-használatot a Szigetnek, ami egy civil kezdeményezés volt, de mára profi rendezvénnyé vált. Ahogy a kereskedelmi szponzorok, úgy a főváros is szeretné szabályozni támogatásának feltételeit - mondta.

A számítások szerint a Sziget 60 ezer négyzetméternyi területének közterület-használati díja 2,6 milliárd forint lenne. A főváros nem azt várja, hogy ezt a rendezvény szervezői befizessék, de hasonló nagyságrendű szolgáltatást szeretne kapni például marketing és idegenforgalmi területen, illetve szeretné, ha a fesztivál a zöldterület utólagos helyreállítása mellett nagyobb részt vállalna a környezet védelmében - jelentette ki Nyáry Krisztián. A részletekről csütörtökön tartottak egyeztetést a Főpolgármesteri Hivatalban, amit a későbbiekben folytatnak - tette hozzá.

A városfejlesztési és városképvédelmi bizottság elé valószínűleg azért került a Sziget hároméves közterület-használatáról szóló javaslat, mert a többi fővárosi nagyrendezvény területhasználati hozzájárulásáról is most határozott a testület - mondta a kommunikációs igazgató. Így a főpolgármesternek nem maradt más jogi lehetősége, csak az, hogy felfüggessze a bizottság döntését. Demszky Gábor arra kéri a testületet, hogy a Szigettel kapcsolatos jövőbeni elképzeléseket figyelembe véve változtassák meg döntésüket. A Szigetnek jelenleg az idei évre van szerződése a fővárossal, az idei fesztivált az eddigi feltételek alapján rendezik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán: Nincs idő kisebbségi kormányzásra

A Fidesz elnöke szerint ma Magyarországnak olyan kormánya van, amelynek a politikája megbukott. A… Tovább olvasom