Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Tíz új

faluvezető

Térségünkben a harminckilenc falu közül tíz helyen új polgármester irányítja a községet. Az alakuló ülést mindegyik helyen legkésőbb jövő hét végéig megtartják.
Pinnyén Farkas Tamás nyolc éve képviselő, és az elmúlt ciklusban alpolgármester is volt, tehát jól ismeri a település lehetőségeit. Ennek ellenére munkája során támaszkodna az előző faluvezető tapasztalatára. – Pályázat útján szeretnénk megoldani a csapadékvíz-elvezetést – mondja régiónk legfiatalabb, harmincöt éves polgármestere. – A másik jelentős elképzelésünk, hogy a községben visszaállítsuk a postát. A jövőben bővítjük a sport- és kulturális rendezvények körét, a régi iskola épülete és a ravatalozó felújítása pedig folyamatban van.
A folytonosságon van a hangsúly Kópházán. Grubits Ferenc főállású polgármester egyik legfontosabb feladatának a 84-es számú főúton történő gyalogosátkelés biztonságossá tételét tartja. – A gyalogos-felüljáró tervei elkészültek, jelenleg az engedélyeztetésnél tart a folyamat – mondta el lapunknak. – Emellett szeretnénk egy játszóteret építeni kis Kópházára. S talán nem utolsósorban szeretnénk visszaállítani a településen a nyugodt párbeszédet, a békét.
Hegykő főállású polgármestere, Szigethi István azt mondja, a korábbiakhoz képest a településen ma már nem a zöldségtermesztés, hanem az idegenforgalom a fő megélhetési forrás. – Látni kell, hogy az önkormányzat a fürdő és a kemping fejlesztésével az egész települést segíti. Végső soron a turizmusból származó bevételekből fejleszthetjük a falut, az intézményeket és az úthálózatot.
Nagycenken Ivánkovics Ottó lett az új polgármester, aki év végéig társadalmi megbízatásban fogja végezni munkáját, aztán dönt az esetleges változtatásról. Legfontosabb feladatának tartja Széchenyi falujának élhetőbbé tételét, közterületeik rendbetételét, a költségvetési helyzet stabilizálását, valamint a helyi közéletben a nyugodt, békés együtt gondolkodás megteremtését. Elengedhetetlen a lakosság széles körű informálása – mondta. Hosszú távú elképzelései között szerepel tájház és teleház létrehozása, az általános iskola felújításának folytatása.
Kovács István, Répcevis első embere az előző polgármester szellemiségében, felfogásában szeretné tovább vezetni a települést. – Erősíteni kell a civil, a kulturális és a sportszervezeteket. A másik fő célunk, hogy a lehetőségeinkhez képest megtartsuk, illetve tovább működtessük az intézményeinket. Répcevis kicsi, de nyugodt település, s ezt a jövőben is szeretném megtartani.
Csapodon Kocsis László társadalmi megbízatásban lett az új polgármester. Mint mondja, a nem túl jó gazdasági helyzetben lévő országban a kistelepülések nehéz négy év előtt állnak. – Elsődleges célunk az intézmények, iskola, óvoda megtartása. A cikluson belül több dolgot is szeretnének megvalósítani, de ezekhez pályázati lehetőségek kellenek, amiket teljes mértékben szeretnék kihasználni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy győzelem

Labdarúgás Bonyhád–Fészek Csempebolt Győr Kunsziget 0–4 (0–3)

NB… Tovább olvasom