Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Tízéves a jánossomorjai Leier-üzem

A Leier nevet számos hazai és külföldi cég viseli. Közös jellemzőjük a töretlen fejlődés. A jánossomorjai Leier Építőanyag és Építő Kft. a napokban ünnepelte fennállásának 10. évfordulóját.
Dinamikusan fejlődő cégcsoport Ez alkalomból nagyszabású ünnepséget tartottak, ahol jutalmazták a gyár leghűségesebb munkatársait is. Az ünnepségen jelentették be, hogy a cégcsoport a jánossomorjai üzemét 3 millió euró értékű beruházás keretében duplájára bővíti, újabb hatvan munkahelyet teremtve így a környéken élő emberek számára. Az új beruházásban 4 csarnok épül fel a következő évben és kibő vül a mélyépítő elemek és előre gyártott betontermékek palettája is. A beruházás nyomán a cég a je lenlegi nettó kétmilliárd forint ár bevétel megduplázására számít.

A cégcsoportnak azonban nem csak ez az egy beruházása fut. Idén összesen 12 millió eurót fordítottak fejlesztésre. Az ausztriai gyökerű Leier-vállalkozáscsoport három országban – Ausztriában, Lengyel országban és Magyarországon – összesen 25 telephelyet működtet, 1600 munkatársat foglalkoztat. Tavalyi éves forgalma 76,3 millió euró volt, amit az idei már most 30 százalékkal túlszárnyal. A cég tulajdonosa Michael Leier, akit 1993-ban üzleti sikerei alapján Magyarország burgenlandi tiszte letbeli konzuljává választottak.

Ám ez csak egy cím a sok közül, Michael Leiert 1997-ben a gazdasági kamara kereskedelmi tanácsos címmel tüntette ki, 1999-ben a Burgenlandi Manager Club az 1998-as év menedzserének választotta, a burgenlandi gazdaság terü letén végzett kiemelkedő tevé kenysége elismeréseként Teodor Kery-díjjal tüntették ki, de meg kapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét is, amely a legmagasabb kitüntetés, amit a Magyar Köztársaság külföldi ál lampolgárnak adhat. A díjak és címek mögött eredmények, sikeres cégek állnak. A vállalatcsoport gaz dasági dinamizmusa miatt több el ismerést kapott a környezetvédelem és foglalkoztatás terén is.

A tulajdonos szerint a siker hátterében a minőségi termékek, a magas szintű szakmai gárda, a kiváló partnerek és nem a nyereség direkt hajhászása áll. A Leier-cégcsoportnak négy fő tevékenységi területe van, a be tonipar és előre gyártott épület elem-előállítás, a tégla- és cserép ipar, az autókereskedelem és egyéb üzemek. Magyarországon négy Leier-betonüzem működik: 1985-től Gönyűn, 1989-től Pé csett, 1992-től Jánossomorján és 1998-tól Kiskunlacházán. János somorja hazánk legnagyobb be tonüzeme, tavalyi nyeresége 200 millió forint volt. A vállalatcsoportot a hazai tégla- és cserépipar ban 3 üzem képviseli, a mátrade recskei Magyarország legnagyobb téglagyára. A hajdúszoboszlóit és a devecserit az elkövetkezendő években fejlesztik nyugati színvonalúra. A Leier-csoport másik magyarországi érdekeltségi területe az autókereskedelem. Celldö mölkön Skoda- és VW-autószalon viseli a Leier nevet, Pápán pe dig egy új Skoda-szalon erősíti a csoport hírnevét. Mosonma- gyaróváron Fiat-szalon, Győrben reprezentatív BMW- és Mi ni-márkaképviselet található, ahol a kínálatot Rover, Land Rover és MG márkák bővítik.

A cégcsoport Ácson lakatosüzemet, Gönyűn Hotelt hozott létre. A vállalatcsoport magyarországi tevékenységét győri központjában koordinálja. A lengyel piacon 1988 óta isme rik a Leier nevet. A malborki gyár fokozatosan épült ki, mára a lengyel betonipar egyik legjelentősebb vállalkozása. 2000 végén vásárolta meg a cégcsoport Lengyelország egyik legnagyobb téglagyárát, me lyet sorozatos beruházásokkal korszerűsít. A Leier-törekvéseket azóta még három értékesítési centrum erősíti. A külföldi terjeszkedés mel lett tovább működnek az ausztriai vállalkozások is, melyeket készházak építésére specializálódó építő ipari céggel is bővítettek. De nyitottak Spar-üzletet és virágföldgyárat is. A csoport rendkívül széles körű termékválasztékkal rendelkezik a magasépítés, a mélyépítés, a kertépítés és térrendezés terén, s abszolút újdonságnak számítanak a görkorcsolyapálya-elemek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsarut játszik a magyar machó

Rékasi Károly megint belecsöppent egy sorozatba. Szerencséjére. No és a mi szerencsénkre.… Tovább olvasom