Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Tízezer rokkantnyugdíjas nem jelentkezett felülvizsgálatra

Tízezer rokkantnyugdíjas nem jelentkezett a kötelező komplex felülvizsgálatra - írta szombaton a Magyar Nemzet.
A lap azt írta: azok, akik valamilyen okból nem kaptak értesítést, igazolási kérelemmel és fellebbezéssel is élhetnek ellátásuk megszüntetése ellen.

A felülvizsgálatok és az új jogszabályok miatt tüntetésre készülnek a megváltozott munkaképességűek, mert úgy érzik, azokat is egészségesnek nyilvánítják, akik valóban betegek, és sosem fizettek le senkit a rokkantosításért.

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal szerint azonban "alaptalan hisztéria alakult ki".

Olvasóink írták

 • 6. szentmiki 2012. május 05. 17:37
  „Februárban visszaküldtem a levelet és még nem válaszoltak...”
 • 5. Együgyű 2012. május 05. 13:23
  „,,Tízezer rokkantnyugdíjas nem jelentkezett felülvizsgálatra"
  A jelenlegi rokkantosztási eljárások sem adnak arra garanciát, hogy ne legyenek visszaélések a betegek és a felülvizsgáló orvosok körében. Úgy vélelmezem megint, mint mindig a valódi rokkantak közül járnak majd többen hoppon. A sumákok, pénzes áll betegek és a meg vesztegethető dokik meg vígan élik világukat, mint mindig. A pénz ugye nagyúr? A pénzel majdnem mindent meg lehet venni? Még a betegséget is?
  A megoldást az jelentené, hogy a felülvizsgálásokat csak az egyes betegségeknek megfelelő elismert minimum 3 főből álló szakmai tapasztalt orvosi bizottság végezné. Ekkor vélhetően az orvosi lefizetések csökkennének. Ha még is megtörténnek, és ez beigazolódik, akkor az abban résztvevő áll betegek visszamenőleg kamatostul az állam részükre biztosított pénzt vissza kellene fizetniük. Az umbuldában résztvevő orvosoknak pedig örökre elvenném az orvosi diplomájukat valamint 5.ooo.ooo-Ft-ot az államnak kár okozás címén büntetést kellene fizetniük. Ezen törvények vélhetően visszatartanának mindenkit a sumák betegségektől. Azon dokikat, pedig akik a tőlük elvárható színvonalú betegség megállapítást nem hajtják, végre azokat visszaminősíteném általános orvosnak 2o évre. További halmazatként 1o%-os vagyonelkobzásra kötelezném. Azoknak a rokkantaknak, akik nem jelentkeztek felülvizsgálatra egy Orbán Viktor által irt, levelet küldenék. Elnézést kérnék és a felülvizsgálatuk helyét és idejét is közölném a Szent Istváni, I. Orbán Viktori vallásos, emberséges, szabad, demokratikus jogállamra hivatkozva! Erre hatalmazta fel Őket a 2/3-is?
  A megosztott nép a saját érdekei szerint tovább nyírja a valódi kiszolgáltatott rokkantakat?
  OFF.”
 • 4. info 2012. május 05. 11:33
  „1. Linka11 2012.05.05. 08:40 -tudok olyat is aki ameddig csak lehetett ´rokkantként dolgozott is,majd az utolsó felülvizsgálatra kérte gyógyulttá minősítését mert elérte a valós nyugdíjkorhatárt és így járt ´jobban. Ez néhány évvel ezelőtt volt.Csak ügyeskedett egy kicsit.”
 • 3. tucat 2012. május 05. 09:58
  „Egy hozzászólás kimaradt, így a 2. számúnak nincs értelme. Elnézést!”
 • 2. tucat 2012. május 05. 09:28
  „1. Linka11 2012.05.05. 08:40
  Higgye el, nem plagizáltam! :D Amikor megírtam a hozzászólásomat, még nem láttam az Önét! :)
  De ha türelmesen várakozunk, lehet, hogy lemosnak bennünket. :)”
 • 1. Linka11 2012. május 05. 08:40
  „Sajnos nehéz kérdés ez, magam is tudok olyat aki nem valódi rokkant és mégis azzá nyílvánítatta magát.Sőt a mostani felülvizsgálatokon is átment. De ismerek valódi rokkantat is, akit vissza minősített a bizottság ,pedig
  többszörös szakorvosi bizonyítéka van a valódi betegségéről. Az látszik ebben az esetben ,hogy fű nyíró módszerrel
  történt a korrigálás csak a statisztikai adatok számítanak, az EMBER nem.Az általános közfelfogást sikerült addig
  rontani a rokkantak ellen míg már az is bűnösnek érzi magát aki valódi bajokkal küszködik.Az egész olyan mint az
  iskolában az én időmben,hogy az egész osztály bűnhődött három zsivány kölyök miatt.És ez ma, így működik nagyban .Még jó ,hogy olyan magabiztos a kormányzatunk, nem is keresnek magyarázatot a rosszul és igazságtalanul működő rendszereikre.És természetesen mindent értünk tesznek ,csak tudnám én mért az ellenkezőjét érzékelem már évtizedek óta ?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvös Csöpi emlékére: Bujtor István 70 éves lenne

70 éves lenne szombaton Ötvös Csöpi azaz Bujtor István, aki 2009 szeptemberében, 67 évesen halt meg. Tovább olvasom