Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Tízforrás Fesztivál lesz Hegykőn

Elkészült az idén negyedik alkalommal Hegykőn megrendezendő Tízforrás Fesztivál mqsorfüzete. A kulturális rendezvénysorozatot a következő évtől szeretnék kiterjeszteni a Fertő-partra.
Zene, próza, film, képzőmqvészet jegyében rendezik meg Hegykőn július 13–22. között a Tízforrás Fesztivált. Olyan jelentős mqvészek, együttesek lépnek majd fel, mint Berecz András, Hobo Blues Band, Kaláka Együttes, Sebestyén Márta, Eperjes Károly, Jazz Steps, valamint a Ghymes. Már maga a névadás is szimbolikus, utal arra, hogy Magyarországon tíz település része a világörökségnek, továbbá egy hegykői külterület népies elnevezésére is mutat.
Jakab Zsolt, Hegykő körjegyzője lapunknak elmondta, a tíznapos fesztivál költségvetése mintegy hárommillió forint. – Idén negyedik alkalommal rendezzük meg fesztivált, a terveink szerint a jövőben a július közepi időpont nem változik – tette hozzá a körjegyző. – A jövő évi programok miatt már idén felvesszük a kapcsolatot a Fertő-parti települések vezetőivel. Szeretnénk ugyanis bővíteni a kínálatot. A környező falvakban lévő programokat célszerq lenne hozzá kapcsolni a mi fesztiválunkhoz. Ez már csak azért is előnyös, mert egyazon füzetben jelennének meg az események, amivel csökkenthetők a marketingköltségek. Hasonlót szeretnénk létrehozni, mint ami Kapolcson található. Természetesen nem lemásolni akarjuk a Mqvészetek Völgyét, de mi is fontosnak tartjuk, hogy a közeli települések összehangolják a programjaikat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.28.

Tovább olvasom