Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Tízmilliárd forintból épít gyárat a Stadler Szolnokon

Jelképes összegért, évi egy euróért adta bérbe azt a nyolc hektáros telket Szolnok városa a Stadlernek, ahol a svájci cég vagongyárat épít. A bérleti szerződés 15 évre szól - döntött csütörtök délután rendkívüli közgyűlésen a szolnoki képviselőtestület.
A közgyűlés után aláírták a bérleti szerződést. A Stadler 10 milliárdos beruházása 400 új munkahelyet teremt 2008 végétől, és évi 200-300 millió forint iparűzési adót fizet a Tisza-parti városnak.

A Stadler először Székesfehérváron akarta felépíteni vasúti kocsiszekrény-gyárát, végül Szolnok mellett döntött a kedvező telekbérleti ajánlat miatt.

A svájci cég a német és a magyar vasútnak gyárt majd alumínium vasúti kocsiszekrényeket Szolnokon. A beruházás 2008 januárjában kezdődik, a gyárból a tervek szerint 2008 végén-2009 elején gördülhetnek ki az első szerelvények.

A gyárban 400 főt foglalkoztatnak majd a tervek szerint, de a beszállítói kör ennél jóval több, 2000 munkavállalónak ad munkát. Kezdetben várhatóan évi 200 darab vasúti kocsiszekrényt szerelnek össze a Stadler szolnoki üzemében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyereketető - Hogyan adjuk be a gyereknek?

Életmód - Mennyi badarságot vagyunk képesek mondani akkor, amikor csemeténk elkezd finnyáskodni:… Tovább olvasom