Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Tízszázalékos leépítés a mentőknél

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) tízszázalékos leépítést tervez, a megyei mentőszolgálatot éppúgy érinti a leépítés, mint az országban a többit.
A szervezet szóvivője, Győrfi Pál hírlevélben közölte: 734 dolgozót érint a létszámcsökkentés. A szolgálat alapfeladatának, mentési, sürgősségi betegellátó funkciójának erősítését veszi figyelembe a leépítéskor.
A végrehajtással párhuzamosan a tevékenységi körét a kötelezően ellátandó alapfeladatára, a mentésre, valamint a sürgős, illetve szakkíséretet igénylő betegszállításokra koncentrálja az OMSZ.
A szervezet alapfeladataihoz nem tartozó nem sürgős, valamint előjegyzett betegszállítást csak akkor vállalja, ha van elegendő szabad járműve. Az ilyen szállításokat alternatív mentőszolgálatok látják majd el, akiknek nem a sürgősségi ellátás, a mentés az alapfeladatuk. Ugyanakkor például személyautó használatára is adhat utalványt a háziorvos.
A szóvivő tudatta, hogy a létszámcsökkentés végrehajtásának előkészítése megkezdődött, a dolgozói érdekképviseletekkel kapcsolatos egyeztetési kötelezettségeit a szervezet betartja.
Az OMSZ regionális főorvosa, dr. Kriszt András a Kisalföld kérdésére válaszolva elmondta, a megyei mentőszolgálatot éppúgy érinti a leépítés, mint az országban a többit. A főorvos szerint számokat még korai mondani, mert a lakosság számához és a területi sajátosságokkal is számolnak, amikor a munkatársak és a gépkocsik számát meghatározzák. Dr. Kriszt András úgy véli, tíz nap múlva pontos információkkal szolgálhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB II: Rajt egy nappal később

Teljes az NB II Nyugati csoportjának sorsolása is. Az első fordulót az augusztus 12-i,… Tovább olvasom