Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Több a nő az internet előtt

A Pew Internet tanulmánya szerint a férfiak 68, míg a nők 66 százaléka használja az internetet.
Mivel a nők létszám fölényben vannak, így ez az jelentené, hogy a világhálón számuk meghaladta a férfiakét. Habár a két nem hasonló arányban használja az internetet, azonban az is kiderült, hogy meglehetősen különböző oldalakat látogatnak meg.

A férfiak sokszor hobbijukkal kapcsolatos webhelyeket látogatnak meg. Ráadásul úgy tűnik na­gyobb bennük a hajlandóság arra is, hogy online olvas­sanak, tanuljanak a weben, zenét illetve szoftvereket töltsenek le, vagy webkamerázzanak. A közvélemény kutatás rávilágított arra is, hogy míg a férfiak többsége magányos tevékenységekkel foglalatoskodik a világhálón, addig a „gyengébb nem" képviselői inkább kapcsolatteremtésre használják ezt a csatornát.

Arra is fény derült, hogy a nők 94 százaléka elsősorban e-mailjei miatt csatlakozik a világhálóra. Ők általában úgy tekintenek az elektronikus levelezésre, mint kapcsolataik ápolására. Főként a családtagjaikkal és barátaikkal osztanak meg új híreket, történeteket, vagy kérnek tőlük tanácsot. Az erősebb nem képviselői ezzel szemben inkább munkával kapcsolatos ügyeiket bonyolítják le levelezéseikben, vagy vicceket, tréfás sztorikat küldenek tovább.

A felmérés azonban arra is rámutatott, hogy mindkét nem ugyanannyira szeret játszani, zenét hallgatni, videót nézni, vagy fájlokat megosztani az interneten keresztül. Továbbá az is kiderült, hogy az online szerencsejáték a férfiak és a nők körében is egyaránt közkedvelt szórakozási forma; a megkérdezettek 4 százaléka játszik ilyen módon.

Az elmúlt öt évben több mint 20 ezer férfi és nő vett részt a Pew Internet és az American Life Project kutatásaiban. A projektet a közvélemény-tájékoztató Pew Charitable Trust, philadelphiai alapítvány szponzorálta - írja a Red Herring.

Forrás: FigyelőNet

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adyvárosban végeztek az azbesztmentesítéssel

Fél év telt el azóta, hogy Győrött megkezdődött az ipari technológiával épült lakóépületek… Tovább olvasom