Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Több hazai turista volt idén a Balatonon

Több hazai turista, kevesebb külföldi, új szolgáltatások és jobb közbiztonság - ez az idei balatoni szezon mérlege. A vendégek és a vendégéjszakák száma egyaránt nőtt 2007-ben.
Az adatok szerint januártól augusztusig 7 százalékkal nőtt a belföldi vendégéjszakák száma az előző év hasonló időszakához képest. A szorosan vett idegenforgalmi szezonban 3,6 százalékos volt a növekedés.

A külföldi vendégek száma azonban enyhén, 2,6 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Az idén új szolgáltatások, programok jelentek meg, emellett nagyobb a közbiztonság és jobbak a parkolási lehetőségek is a Balatonnál.

Míg 1998-ban 9 szálloda állt a tóparton, addig 2007-ben már 26. A Balatonnak a jövőben arra kell törekednie, hogy ne csak a vízparti turizmus, hanem az egész térség látogatottsága növekedjen - mondta Mányai Roland, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettese.

Ezt elsősorban a konferenciaturizmussal, illetve a gyógy-és wellness-turizmussal lehet elérni. A szakember szerint a háttértelepülések bevonásával ki kell alakítani az aktív falusi turizmus lehetőségét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszlánné

– Gyerekek – kérdi az osztálytól a tanító néni –, ki tudná megmondani, hogy hívják… Tovább olvasom