Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

több ígéret és több pénz

A győri közgyqlés döntött a város idei költségvetéséről, így egyben arról is, hogy az élő sportra a korábbinál több pénz, 190 millió helyett 250 millió forint jut.

sportpolitika

Szijjártó Péter, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke:
„ Több ígéretet tettem a sportszerető polgároknak a választások során és örömmel jelenthetem, valamennyit sikerül betartani. Vállaltam, hogy megmenekül a győri férfi kézilabdázás; az Audi-ETO csapata BL-fordulónként két és fél millió forintos támogatást kap a várostól, erre a célra elkülönítettünk huszonötmillió forintot. Ezt a pénzt nem számítva a két kézilabdaklub a tavalyi hatvanhárommillió-hatszázezer forinttal szemben idén összesen nyolcvankétmillió-kétszázezer forint eredményességi támogatást kap. Ebből negyvenkilencmillió-hatszázezer a női, harminc és fél millió a férficsapaté.”
A politikus elmondta: kiemelt szakosztályként mqködik – ezeken kívül – továbbra is a kajak-kenu, valamint előrelépett két női „szakág”: a SEAT Foton kosárlabda- és a GYVSE vízilabdacsapata. Továbbá eredményességi támogatásként a tavalyi 26 helyett 32 millióval számolhatnak a győri szakosztályok. Új elem a rendszerben, hogy 4 millió forintot fordítanak az eddig elhanyagolt peremkerületek sportjára.
Jelentősen megnőtt az össztámogatás mértéke, 190 millió helyett 250 millió forintot költenek Győr élő sportjára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demonstrálnak a soproni hívek

A szombati, REAC elleni bajnokin demonstrációra készülnek a soproni szurkolók, így fejezve ki… Tovább olvasom