Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Több iskola nem nyit ki december 15-én a sztrájk miatt

Hét végére derül ki, hogy nagyjából hány tanár vesz részt a pedagógussztrájkban. Az azonban már biztos, hogy több olyan intézmény lesz, melynek minden tanára csatlakozik az akcióhoz – közölte Kerpen Gábor, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke.
Hozzátette: immár biztosnak tűnik, hogy egyes nagyobb településeken csak egy iskola nyit majd ki a kétórás figyelmeztető akció idejére.

Az önkormányzatok várhatóan ezen a héten jelölik ki azt az iskolát, amely felügyeli a sztrájkoló pedagógusok diákjait, vagyis ahová december 15-én reggel a szülőknek vinniük kell a gyermeket – mondta Kerpen. A PDSZ tegnap ismét megerősítette, hogy fenntartja sztrájkfelhívását. Ezúttal Hiller István oktatási és kulturális miniszter hét végi beszédére reagáltak ekképp az érdekvédők. Kerpen szerint a tárcavezető ebben nem garantálta, hogy nem lesznek pedagóguselbocsátások, s a megmaradó kevés tanár nem dolgozik majd a jelenleginél többet kevesebb pénzért.

Szintén a jövő évi megszorítások tervei ellen tiltakozik a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete. Keszei Sándor elnök közölte: a jelenleginél igazságtalanabb lesz a tankönyvellátás azzal, hogy a gyermeküket egyedül nevelő anyák gyermekei nem kapnak automatikusan ingyen tankönyvet. Hozzátette: az országos szülői szervezetek Lendvai Ildikó MSZP-frakcióvezetőtől kérik, utasítsa el a párt ezt a javaslatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olvassa a politikusokról írt könyveket?

Tovább olvasom