Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Több mint 1100 rendezvényre készül a rendőrség március 15-én

Több mint ezeregyszáz bejelentett rendezvényre készül a rendőrség március 15-én, ezek közül mindössze 12 kiemelt kockázatú van.
A budapesti rendőrségnek vannak olyan információi, miszerint szélsőséges csoportok idén is megpróbálják megzavarni a békés ünneplést, ám a rendőrség felkészült ezekre. Mint azt Tóth Gábor, fővárosi főkapitány csütörtöki sajtótájékoztatóján mondta: a stratégia megváltozott, a hangsúlyt a megelőzésre fektették.

Az országban eddig 1164 rendezvényt jelentettek be különböző társadalmi szervezetek, pártok vagy magánszemélyek, Budapesten eddig 166-ról tud a rendőrség. A megelőzés részeként fokozott rendőri ellenőrzésre, igazoltatásokra kell számítani Budapesten március 15-én, de már az ünnepet megelőző napon is. A rendőrök a március 9-én már tesztelt, de még újnak mondható technikát alkalmazzák: megpróbálják megelőzni, hogy a tömegrendezvényekre veszélyes eszközöket vigyenek be - mondta a főkapitány. Hozzátette, hogy a fokozott ellenőrzésre utaló parancs természetesen az egész fővárosra érvényes lesz. A kapitány az állampolgároktól megértést kér, hogy a rendőrség egy kicsit megzavarja a nyugalmukat.

A kiemelt kockázatú rendezvényeken ezúttal is ott lesznek azok a professzionális videófelvevők, melyek nagy távolságból is jó minőségű képet és hangot tudnak rögzíteni. A főkapitány most sem árulta el, hogy hány rendőrt vonnak be a biztosításokba, de azt megígérte, hogy az ünnep után beszámolnak a számokról is. A kiemelt rendezvények közül Tóth Gábor hármat említett meg: a Fidesz nagygyűlését, a Jobbik és a Magyar Önvédelmi Mozgalom rendezvényét, de hozzátette, hogy ebbe a csoportba tartoznak azok az állami ünnepségek is, melyeken védett személyek vesznek részt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság információi szerint vannak olyan csoportok, melyek arra készülnek, hogy megzavarják az ünnepet, a rendet. Mint a sajtótájékoztatón elhangzott, a rendőrség összedolgozik a társszervekkel, többek között a Nemzetbiztonsági Hivatallal, de leginkább saját belső információira támaszkodik.

A főkapitány újságírói kérdésre elmondta, hogy a rendőrség változtatott a korábbi eljárási renden: a tömegrendezvényeken elfogott rendzavarók igazoltatását és esetleges előállítását az úgynevezett előállító csoportok végzik, a rendőri intézkedés körülményeit pedig a csoportokhoz rendelt kamerások rögzítik. Mint korábban is már többször, szombaton is munkába áll az úgynevezett operatív törzs a Teve utcai rendőrpalotában, itt születik majd minden fontosabb döntés, és fut majd be minden információ.

Olvasóink írták

 • 7. miracle 2008. március 14. 16:23
  „matriné sajnos te nem ütöd meg azt a szintet, akivel vitatkoznom lenne érdemes. Egyáltalán semmit nem értessz az egészből. Neked minden csak kifosztás, amit nem tálcán visznek eléd. Javaslom Észak-Koreát, ott még kommunizmus van, minden ingyen és ott is a Nagyvezír mondja meg az önállóan gondolkodni nem tudóknak, hogy mit kell gondolniuk.

  Csiga-biga
  Figyelj csak figyelmesen majd, többször fog elhangozni a vizitdíj, mint Petőfi neve. Erek kidagadása is várható a nyaki területeken. 48-nak meg egyébként egyáltalán semmi köze a mai helyzethez.
  Akik szeretik hazájukat, azoknak nem szokása lehazaárulózni az ország másik felét, azért mert az másképp gondolkodik. Erről ennyit.”
 • 6. matriné 2008. március 14. 10:46
  „A" miracle" tükörbe nézett? Szegényke az nem tudja, hogy a vizitdíjat a tolvajok alkották meg a nép kifosztásának egyik esetére a többiközt!”
 • 5. Csiga-biga 2008. március 13. 23:54
  „Ennyi hülyeséget! A jobboldal nem uszít ordítva! Honnan tudja kedves X, hogy mi lesz a Fidesz emlékezés középpontjában?
  A jelen pol. helyzetet párhuzamba lehet vonni a múlttal. Persze csak akkor érted, ha tudsz is erről valamit.
  A " 48"- asok remélem örülnek, hogy magyar földön még vannak, akik szeretik a hazájukat, és ezek az emberek nem kedvelik az árulókat, hazugokat, anyagi javak eltulajdonítóit és primitív emberek megtévesztőit.”
 • 4. anonym 2008. március 13. 23:05
  „maci52 !
  Ajobb oldal ahelyett ,hogy méltón ünnepelné a hősöket, uszítja ordítva
  az embereket !Kossuth ,Petőfi helyett a szavazás lesz az emlékezés !
  Akik füttyögnek órdítanak, kegyeletsértést követnek el. Most nem a jobb ,vagy a balt ünnepeljük, hanem 1848-as hősök emléke előtt tisztelgünk ! Agyalázkodást ,füttyögést, hagyják máskorra !
  Mit szólnának az 1848-asok ,ha látnák mit csinál az emlékezésből a politika !”
 • 3. miracle 2008. március 13. 18:53
  „Azért nem mennek, mert a nép egy része állat módjára viselkedik. Ilyen egyszerű. A hiba nem mindig a kormány készülékében van.

  Amire viszont kíváncsi vagyok a fidesz rendezvényén lesz-e szó egyáltalán 1848-ról, vagy csak a vizitdíjról...? Meglátjuk.”
 • 2. maci52 2008. március 13. 18:44
  „Hoppá.Ez aztán a HÍR,kedves DM!De az hogy egyetlen egy rendezvényre sem mer elmenni kormány tag,vagy MSZ/M/P politikus.Gyurcsány,Botka,Ujhelyi a nagy mesemondók,vajon miért nem ünnepelnek együtt Néppel?Szegeden Lippai köpönyegforga-tótra sulykolták a beszédet.Egyáltalán,van Szegednek polgármestere?”
 • 1. martiné 2008. március 13. 16:27
  „Nagyon tetszik az a " 12 kiemelt kockázatú"! Ott lesznek Gyempával" fizettet randalirizók?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adószakértőkkel egyeztetett Gyurcsány

A munkahelyteremtés és versenyképesség javítása érdekében adószakértők fogalmazták meg javaslataikat… Tovább olvasom