Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Több mint 11 millió forint jut árva gyerekeknek

Összesen 11 millió 157 ezer 825 forint gyűlt össze a Budapest Sportarénában november 14-én megrendezett Jobb velünk a világ! - fogyatékosok az "egészségesekért" elnevezésű jótékonysági rendezvényen.
A Magyarországon egyedülálló eseményen a sérültekből álló Nemadomfel Együttes kezdeményezésére népszerű hazai sztárok adtak jótékonysági koncertet árva gyerekek javára. Az est teljes bevételét csütörtökön adták át a szervezők az otthontalan gyermekeket támogató Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjének, Böjte Csaba ferences rendi szerzetesnek.

Megvalósult a cél, kiderült, hogy a sérült emberek össze tudnak fogni, és képesek segíteni másoknak - mondta el a rendezvény kerekesszékes szóvivője. Papp Szabolcs hangsúlyozta: attól, hogy ez a jótékonysági koncert ilyen sikerrel zárult, a sérültek is jobban tudják értékelni saját magukat.

Böjte Csaba elmondta: egy új otthon létrehozását valósítják meg a befolyt összegből. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője hozzátette, egy ezer négyzetméteres régi egyházi épületet újítanak fel Csíksomlyón, amely 120, az általános iskolát már elvégzett árva gyereknek ad majd otthont. A Nemadomfel Együttes jótékonysági koncertje hozzájárul ahhoz, hogy egyetemisták, főiskolások legyenek az árva gyerekből - hangsúlyozta Böjte Csaba. Kérdésünkre válaszolva a ferences rendi szerzetes elmondta: a 11 millió forinthoz még gyűjteniük kell ahhoz, hogy megvalósuljon az álmuk, de remélik, hogy nyárra elkészül az új otthon.

Első alkalommal fordult elő Magyarországon, hogy az egyik hátrányos helyzetű csoport a másiknak kívánt segíteni. Az értelmi sérült emberekből álló Nemadomfel Együttes kezdeményezéséhez nagyon sok sérült ember, húsz támogató szervezet, illetve népszerű sztár is csatlakozott.

November 14-én olyan muzsikusok léptek színpadra, mint Rúzsa Magdi, Presser Gábor, Révész Sándor, Miller Zoltán, Novák Péter, Kállay Bori, Kiki, Caramel, az Edda. A jótékonysági koncerten fellépett a Salsamor Táncegyüttes, a 4for Dance a Gördülő Tánccsoport, a Jazz and More Kórus. Az est házigazdái Vitray Tamás és Várkonyi Attila voltak. A Jobb velünk a világ! - fogyatékosok az "egészségesekért" rendezvény fővédnöke, a hivatalban lévő köztársasági elnök felesége Sólyom Erzsébet, védnökei pedig a már leköszönt köztársasági elnökök feleségei: Göncz Árpádné és Mádl Dalma voltak.

A zenei programok mellett, fotókiállítás és vásár is várta az érdeklődőket a jótékonysági rendezvényen. A fogyatékosok által készített ajándéktárgyakat, kézműves termékeket a helyszínen megvásárolhatták a segíteni vágyók. A vásár teljes bevételét is Böjte Csaba ferences rendi szerzetes árva gyerekeit támogatták a szervezők és a résztvevők. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője 1992 óta fogadja oltalmába az utcagyerekeket. Ma már több mint 1500 gyermeket támogat a szolgálat, akik közül 700-an bentlakásos otthonokban nevelkednek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: Magyarországnak teljesítenie kell vállalásait

Magyarországnak annak ellenére teljesítenie kell a ráeső feladatokat azzal a hat ponttal… Tovább olvasom