Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Több mint másfél millió forintot loptak

Besurranásos módszerrel több mint 1,7 millió forinttal rövidítettek meg ismeretlenek Agyagosszergényben egy családot. A rendőrség nyomoz.
Agyagosszergényben nagy a fölháborodás: a Rákóczi utcában úgynevezett trükkös tolvajok jártak, akik az egyik házból több mint 1,7 millió forinttal távoztak.
– Az eset kapcsán később annyit lehetett megtudni, hogy abban az időben egy nagy fekete személygépkocsi körözött a faluban – mondta Ratatics Tiborné, Agyagosszergény polgármestere. – Eladó telkeket kerestek, erre hivatkozva csöngettek be a házakba. Így kopogtattak be ahhoz a nyugdíjas bácsihoz is, akitől végül több mint 1,7 millió forintot loptak el. Ilyen bűncselekményre legutóbb tavaly volt példa a faluban, akkor is milliós nagyságrendű volt a kár.
– Pedig közös összefogással meg lehetett volna állítani a tetteseket – folytatta a polgármester. – A rendőrség is és az önkormányzat is mindig kéri a község lakóit, hogy jelezzenek nekünk, ha ismeretleneket látnak gyanúsan mozogni a faluban. Sajnos most senki nem emelte fel a telefont. Különben jó a kapcsolatunk a fertődi rendőrőrssel, rendszeresek az őrjáratok, s a közbiztonság is megfelelőnek mondható. Az önkormányzat évente több tízezer forint benzinpénzzel támogatja az őrsöt.
– A rendőrség kéri az agyagosszergényi vagy a környékbeli falvak lakóit, hogy akik ilyen gépkocsit láttak vagy érdemi információval szolgálhatnak az esettel kapcsolatban, hívják fel a 107-es vagy a 112-es ingyenes telefonszámot – mondta Buzonics Ferenc őrnagy, hivatalvezető. – Az ügyben ismeretlen tettes ellen lopás miatt büntetőeljárás indult.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltörték Kóka János honlapját

Kóka János diplomáját megkérdőjelező fórumbejegyzésre ugrott át szombaton a gazdasági miniszter… Tovább olvasom