Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Több mint négyszáz gyógyszertárat bírságoltak

Egy hét alatt több mint négyszáz patikát bírságolt az egészségbiztosító a jogviszony-ellenőrzés elmulasztása miatt. A gyógyszertáraknak január óta kell ellenőrizniük, hogy van-e a pácienseknek érvényes taj-kártyája.
A különböző technikai problémák miatt az OEP egy ideig csak ellenőrzött, április közepétől azonban büntet is. Az összesen 2,2 millió forintnyi büntetést az április 16-23. közötti időszakban rótta ki az egészségbiztosítási pénztár. Bár a bírság átlagosan 5 ezer forintot jelent patikánként, a csőd szélén egyensúlyozó, főleg vidéki kispatikák működése kerül veszélybe a szigorítás miatt. Ráadásul a szoftver pontatlansága miatt hibáztak - állítják.

A gyógyszerészek azt is sérelmezik, hogy míg a háziorvosokat jutalmazzák a kontroll elvégzéséért - 50 forint per darab -, addig ők csak büntetést kaphatnak.

Olvasóink írták

  • 2. Goldmund 2008. május 06. 16:01
    „Ez a kormány igazán ért hozzá, hogy megutáltasa magát! :-)))
    Sokkal egyszerűbb és ésszerűbb lenne, ha ilyen esetben egyszerűen nem fizetné ki a TB a támogatási összeget a gyógyszerésznek (bár meglepődnék, ha most nem így lenne). Ez esetben ui. a gyógyszerészenk elemi érdeke ellenőrizni ezt (kivéve, ha ismeri a beteget), különben ő támogatta a TB helyett. Az ellenőrzés pedig fölösleges lenne, hiszen a TB pénze nem múlna rajta.
    Szerintem inkább az a cél, hogy bármilyen címen bírságoljanak, mert kell a bevétel az államnak. Az OEP nevű sóhivatal pedig így próbálja fontosságát bizonyítani.”
  • 1. páciens 2008. május 06. 15:11
    „Már értem miért ment át a háziorvosom a másik helyiségbe megnézni a számitógépen ,hogy van -e a családtagjaimnak érvényes TB kártyája!!Pedig csak én irattam fel a szokásos gyógyszert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mélyponton a szabad demokraták megítélése

Politikailag eseménydús volt az elmúlt hónap, ám a politikusok megítélése alig változott - derül ki… Tovább olvasom