Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Több száz csapat versenyez

Csaknem négyszáz csapat nevezett a pénteki adatok szerint a Kisalföld és a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár közös, Olvasni jó! elnevezésű vetélkedőjére.
Ráadásul a számok még nem is véglegesek, hiszen elképzelhető, hogy a posta még ma is kézbesít jelentkezéseket.
Nagy dobozban tárolják a győri Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár munkatársai az Olvasni jó! vetélkedő első fordulójának megfejtéseit és a jelentkezési szelvényeket. Összesen 63 Győr-Moson-Sopron megyei településről 368 csapat nevezése és megfejtései futottak be péntekig, azaz csaknem annyi, mint három évvel ezelőtt (akkor 452 volt). A mostani adat még nem végleges, hiszen a legkésőbb múlt szerdán feladott borítékok egy részét elképzelhető, hogy csak a héten juttatja el a könyvtárba a posta. Miután öttagú, 5–8. évfolyamos diákcsapatok indulhattak, ezért az már biztos, hogy a megye felső tagozatosainak mintegy ötöde, 1840 tanuló beszállt a versenybe.

A csapatok közül 173 városi (ebből 114 győri), 195 falusi. Különösen sokan jelentkeztek Bősárkányból (17 csapat), Fertődről (15), Csornáról (14), Szanyból (13), Bakonyszentlászlóról (9). A megyeszékhely intézményei közül a Kodály (17), a Radnóti (15) és a Marcalvárosi Közoktatási Központ (10) viszi a prímet.

– A jelentkezések száma a várakozásainknak megfelelő. Különösen örvendetes, hogy a községekből milyen sokan neveztek be – mondta a Kisalföldnek Horváth József, a könyvtár igazgatója. A szakember arról még nem tudott nyilatkozni, hogy a gyerekeknek nehéz vagy könnyű volt a feladatsor, miután éppen hogy csak hozzáláttak a javításnak, reményeit azonban megosztotta velünk.

– Reméljük, hogy a verseny hatására minél több diák megy könyvtárba, és hogy a válaszok megkeresése az ismeretek – például az 1956-os forradalommal kapcsolatosak – gyarapodását eredményezi. A gyerekeknek csapatban kell dolgozniuk, így együtt élhetik át a kutatás örömét – magyarázta. Horváth József arra is felhívta a figyelmet, hogy csak annak van esélye jó eredmény elérésére, aki mind a hat forduló feladatsorát beküldi.

H. G.
(A következő, 3. forduló feladatsora november 14-én jelenik meg. A kérdések egy részére az októberi Kisalföldekből kapható válasz: érdemes tehát gyűjteni lapszámainkat.)
Fotó: H. Baranyai Edina
Mennyeiné Várszegi Judit a Bőnyi Kézilabdások megoldásait javítja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A heti eredmények

13 pontos: Papp Szandra (Nagyszentjános). Tovább olvasom