Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Több személyi kérdésről dönt hétfőn az Országgyűlés

Több személyi kérdésről is dönt hétfőn az Országgyűlés. A képviselők szavaznak a Legfelsőbb Bíróság (LB) elnökéről, az adatvédelmi biztos és a Jövő Nemzedékek ombudsmanjának megválasztásáról és az egészségbiztosítási törvény visszavonásáról.
Várhatóan hétfőn hatályon kívül helyezik a képviselők a korábban már kétszer elfogadott egészségbiztosítási törvényt. A Fidesz már jelezte,hogy név szerinti szavazást kérnek, biztosak szeretnének lenni abban, hogy a szocialista politikusok valóban megszavazzák a módosítást.

Hétfőn döntenek a képviselők titkos szavazással az államfő jelöltjeinek megválasztásáról az Országgyűlésben. Sólyom László, a Legfelsőbb Bíróság elnökének Baka Andrást jelölte, Jövő Nemzedékek ombudsmanjának az egyszer már sikertelenül javasolt Fülöp Sándort, adatvédelmi biztosnak pedig az ugyancsak ismételten jelölt Péterfalvi Attilát.

Ezen a héten döntenek a képviselők több médiakuratórium - az ORTT, az MTI, az MTV és a Hungária Televízió - tagságának bővítéséről is. A testületek létszáma 10-ről 14-re, illetve 12-re emelkedik majd.

A héten kétnapos ülést tart az Országgyűlés.

Olvasóink írták

  • 2. Cseter János 2008. május 26. 10:10
    „Nem csak a LB elnökét, hanem a selejtgyártókat is illene más helyre küldeni.Attól, hogy e jelnségről nem vesznek tudomást attol az még nem szűnik meg a felületes muka és a hivatali visszaélés! Nem is beszélve a lakosság kifosztásáról. A birói monka esetenként messze elmarad a bezsebelt illeték értékétől!”
  • 1. matriné 2008. május 26. 10:02
    „Annak lenne értelme ,ha a saját feloszlatásáról döntene mielőbb!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tiszáért fut a folyó nagykövete

Egyszer már végigúszta a Tiszát hosszában, most pedig végigfutja a forrásától a torkolatáig a Tisza… Tovább olvasom