Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Több tárca is összeállította vezetőinek bérezését

Ez azután történt, hogy az MSZP-s Nyakó István a "karcsúbb állam" koncepciójának megvalósulásáról érdeklődött a kormánytagoknál.

Több minisztérium is összeállította vezető beosztású munkatársainak listáját és bérezésüket, miután az MSZP-s Nyakó István a "karcsúbb állam" koncepciójának megvalósulásáról érdeklődött a kormánytagoknál.

A parlamenti honlapon közzétett válaszok szerint a Nemzetgazdasági Minisztériumban a hat államtitkár bére egységesen havi bruttó 997 ezer 200 forint, míg a hat helyettes államtitkár 897 ezer 500, illetve 972 ezer 500 forintot keres havonta.

A nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztosnak, Varga Zsoltné Szalai Piroska Máriának - akinek munkáját kétfős titkárság segíti - a bruttó illetménye havi 747 ezer 900 forint.

A vidékfejlesztési tárca tájékoztatása szerint a minisztériumban jelenleg hat államtitkár dolgozik - egységesen havi bruttó 997.200 forintért -, továbbá hét helyettes államtitkár - egyikük 747 ezer 900 forintért, a többiek 897 ezer 500-ért -, valamint egy miniszteri biztos, Szabó Csaba, akinek havi illetménye 747 ezer 900 forint.

A tárcánál létszám felett megbízási szerződésekkel tizenhárom embert alkalmaznak: egyikük megbízási díj nélkül dolgozik, míg a többiek bére havi 120 ezer és 750 ezer forint között mozog.

A Külügyminisztériumban Keskeny Ernő miniszteri biztosként 747 ezer 900 forint havi bruttó illetményt kap, a három államtitkár bére havi bruttó 1 millió 96 ezer 900, illetve 997 ezer 200 forint, a hat helyettes államtitkár pedig egységesen 845 ezer 100 forintot keres havonta.

A tárcánál kiemelték, hogy az állomány a folyamatos ki- és berendelések, áthelyezések miatt állandóan változik, ezért az évközi létszám eltérhet az engedélyezettől. 2012. január 1-jén a Külügyminisztériumban nem volt a hatályos jogszabályokban jóváhagyott, engedélyezett létszám feletti foglalkoztatott.

A Honvédelmi Minisztériumban (HM) Szarka Gábor miniszteri biztos havi bruttó illetménye 972 ezer 200 forint, az államtitkároké 997 ezer 200, illetve 1 millió 91 ezer 900 forint. A három helyettes államtitkár egységesen 972 ezer 200 forint havi bruttó illetményt kap.

A tárcánál 15 létszám feletti foglalkoztatott van, közülük hatan a magyar közigazgatási ösztöndíjprogramban vesznek részt. A HM Közgazdasági és Pénzügyi Hivatalában kilenc létszám feletti foglalkoztatott van, a Hatósági Hivatalban kettő, a Védelmi Hivatalban egy, a Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatalban 11, a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban 24, a Protokoll Rekreációs és Kulturális Főigazgatóságban pedig kettő.

Olvasóink írták

 • 3. bigroy 2012. július 14. 14:00
  „Minek ezeknek ekkora fizetés hiszen Matolcsy szerint 47000-ből is meg lehet élni!!!!
  Jó lenne ha kipróbálnák!
  Ezeknek az éves adója több mint az átlagos emberek éves fizetése!!!”
 • 2. papika56 2012. július 14. 13:05
  „Na ezeket a szemeteket nem érinti a válság !
  Jöjjön a vagyon adó, meg a luxusadó ! Minél többet keres --annál többel járúljon az ország hiánybefizetéséhez !
  v. maradjon ennyi : DE adót fizessen 80 % ot, v. legyen minbér. ahogy sok százezer dolgozónak !
  v. esetleg : 47 000.- --mert ugye ebből JÓÓÓL meglehet élni !!!!!”
 • 1. Együgyű 2012. július 14. 08:39
  „,,Több tárca is összeállította vezetőinek bérezését"
  Az alábbiakat javasolnám minisztériumoknak a vezető beosztású munkatársainak bérezésének végleges kialakítására, az egységesítés és az állam még karcsúbba tétele érdekében. Továbbá a forradalmi, felszabadító gazdasági szabadságharc folytatása érdekében!
  Tehát a tálcáknál a vezető személyek nem kaphatnának 2o13.o1.o1-től nettó 139.500.- Ft-nál nagyobb ellátást, bért. Bármilyen infláció, árdrágítás, megvonás, stb., lesz? Ezen kiváltságos kaszt lemondana a bérezéssel egy időben a részére maga által kialakított vagy mások által adott, jogairól és kiváltságairól is. A szociális, bérezési haló szűkítése érdekében 2o3o ig. Miért? Mert akkora a tündérmesék szerint megjön a jólét. Ez a bérkialakítás vonatkozhatna egységesen minden nem a versenyszférában dogozó vezetőre is.
  Esetleg ez már nem lehet a saját önző érdekük miatt a karcsú államérdekében? Ilyen karcsú már az állam nem lehet?
  Más véleménye mindenkinek lehet a demokrácia jegyében!
  OFF.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felmászott egy férfi a Szabadság hídra

A férfit egy magasból mentő jármű segítségével sikerült lehozni a hídról. Tovább olvasom