Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Több településnek okozhat gondot az októberi gázáremelés

Már így is is kevés a pénzük az önkormányzatoknak: van olyan közintézmény, ahol már a villanyszámlát sem tudják kifizetni - olvasható a Vasárnapi Ászban.
A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke a lapnak elmondta: az újabb gázáremeléssel a kormány olyan pluszkiadásokat okoz a településeknek, amelyek már működési zavarokat okozhatnak. Gémesi György hozzátette: az önkormányzatok már nem tudják megszervezni az elvégzendő feladatokat, mert folyamatosan át kell csoportosítaniuk költésvetésüket, ami alapjaiban is kevés. Ha a kormány nem segít nagyobb mértékben, akkor a negyedik gázáremeléssel előfordulhat, hogy a gázt is elzárják majd több közintézményben, mivel a számlákat már nem tudják fizetni - hangsúlyozta az elnök. A Magyar Energia Hivatal október 1-jével 11 százalékos gázáremelést javasolt az energiaügyi miniszternek, a kormány 10 százalékos drágulást fogad el - olvasható a lapban.

Olvasóink írták

 • 5. zweistein 2008. augusztus 25. 14:23
  „k-nak: Nem fog menni, nincs miből! Vagy fűt, vagy eszik!! A gázártámogatással a jövő nyugdíját, egészségügyét fűtik el. Nincs miből támogatni! Kész, vége!!”
 • 4. fűtés nélkül 2008. augusztus 24. 13:49
  „az átlagpolgárokkal,a kisfogyasztókkal senki !!!! egyszerű megoldásnak javaslom nem kell fűteni télen higgyék el nem megoldhatatlan !! én személy szerint már több éve ezt csinálom és sosem vagyok megfázva!! rétegesen felöltözöm a lakásba.nem kell alsónadrágban szaladgálni télen otthon elég nyáron azt ugy sem ussza meg senki!!akinek csecsemők vagy kisgyermekek vannak a családban használjon egy szobában olajradiátort!! az jól befűti a légteret!!a lakásban sem ül az ember folyton egyhelyben,mozog tesz-vesz igy aztán nem fázik! a tevékenykedéssel bemelegszik a testünk!! kóka meg menjen a drága gázával a pokolba!!!! majd csak eleszi a fene ebből az országból ha nem lesz üzleti érdekeltsége a gázszolgáltatásban!!nem használjuk a gázát nem lessz milliárdos bevétele megy majd albániába vagy a fene bánja hova csak menjen el innen ne gazdagodjon a mi népünk nyakán”
 • 3. homer 2008. augusztus 24. 13:40
  „Majd kigazdálkodják a kormány általl ígért adó és járulék csökkentésből! Ha, ha, ha..”
 • 2. exe 2008. augusztus 24. 12:01
  „A behajtó!”
 • 1. k 2008. augusztus 24. 08:33
  „Na és akkor, mi van az átlag polgárokkal.
  Azok se tudják majd kifizetni, velük ki fog foglalkozni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolakezdés: gyerekenként legalább 20 ezer forint

Egy hét múlva kezdődik az iskola. A tapasztalatok szerint ez gyerekenként legalább húszezer forintba… Tovább olvasom