Délmagyar logó

2019. 02. 15. péntek - Kolos, Georgina -1°C | 9°C Még több cikk.

Többször rabolt a 13 éves fiú Miskolcon

Újra rabolt az a tizenhárom éves fiú, aki december közepén próbált késsel kifosztani Miskolc diósgyőri városrészében egy boltot.
A tizenhárom éves a gyanú szerint két súlyos bűncselekményt is elkövetett néhány héten belül, előbb december közepén próbált késsel kirabolni Diósgyőrben egy boltot, majd a napokban egy idős asszony kezéből tépte ki táskáját.

Noha az első rablási kísérleténél a boltos nő arcába is belevágott pengéjével, elfogását követően semmi komolyabb visszatartó erőt képviselő retorzióval nem élhettek a hatóságok, ugyanis a tizennegyedik életévét be nem töltött személy büntető jogilag nem vonható felelősségre. A miskolci rendőrkapitányság illetékesei kihallgatása után a törvény adta lehetőségek legszigorúbbikát alkalmazták, ideiglenesen a területi gyermekvédelmi intézményben helyezték el.

Január 5-én az erőszakos tinédzser egy társával a hivatalos kimenő előtt az intézetből meglépve újabb bűncselekményt követett el. Egy idős nőt támadtak meg az utcán, mögé ólálkodtak, majd kitépték kezéből a táskát – a benne lévő hallókészülékével, szemüvegével, néhány ezer forintnyi készpénzével, valamint irataival – majd elszaladtak.

A nyomozók elfogták ugyan a két gyermekkorú elkövetőt, a hatályos törvények alapján azonban a hatóság tehetetlen velük szemben, így visszautalták őket a gyermekvédelmi szakszolgálathoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adókedvezményeket is eltöröltek

A már életbe lépett adóváltozások miatt számos, korábban megszokott adókedvezménytől elbúcsúzhatunk.… Tovább olvasom