Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Tojásmelegítő Mikulások

Vidámságot csempésznek a házba - különösen, ha kisgyerek is van a családban - ezek a lágy tojásra húzható mikulássapkák, amelyek nemcsak aranyosak, de melegen is tartják a reggelit.  

Hozzávalók:

Piros és fehér barkácsfilc, apró fehér bojt, átlátszó ragasztó, papír, kartonpapír, cikkcakkolló

Elkészítése:

Fogjunk egy közepes méretű tányért, fejjel lefelé tegyük a papírra, majd rajzoljuk körbe a peremét. Vágjuk ki, majd félbe a kört, s egy kemény tojás segítségével próbálgassuk ki, mekkora részt kell még levágnunk a papírból, hogy a két szélét egymásra hajtva a tojásra passzoló gúlát kapjunk. (Úgy mérjük ki, hogy kényelmesen rátehető legyen a tojásra a sapka, tehát nem szorosan illeszkedjen.) Ha megvan a megfelelő méret, rajzoljuk át kartonra, majd vágjuk ki a sablont.

Fektessük a sablont a piros barkácsfilcre, rajzoljuk körbe, majd vágjuk ki a palástot. Az egyik hosszanti oldalát ragasztózzuk be, majd hajtsuk rá a ragasztós csíkra a másik hosszanti szélt. Kicsit nyomjuk össze a két filcréteget, hogy "megkössön" a ragasztó.

Cikkcakkollóval vágjunk le egy 2-3 cm széles, olyan hosszú csíkot a fehér filcből, ami körbeéri a sapkát, majd ragasszuk a sapkára a peremet. Végül ragasszuk a sapka csúcsára a fehér bojtot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A termelésben dolgozóknak ajánlanak munkát

A Rába Futómű Kft. bezárásra ítélt kapuvári üzeméből augusztus óta folyamatosan szállítják el a… Tovább olvasom