Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Tomcat kikérte magának a fasiszta minősítést

Kisebb incidens zavarta meg csütörtökön Szanyi Tibor (MSZP) sajtótájékoztatóját. A Tomcat néven ismert blogger a helyszínen kikérte magának a fasiszta minősítést.
A szocialista képviselő a péntekre a korábban molotov-koktéllal felgyújtott Hollán Ernő utcai jegyiroda elé szervezett, megfogalmazása szerint "fasiszta provokációra" próbálta meg felhívni a figyelmet, a tájékoztatón azonban megjelent a demonstráció szervezője a Tomcat néven ismert blogger, akik kikérte magának a fasiszta minősítést.

Szanyi Tibor elmondta: felkéri Újlipótváros polgárait, hogy az április 11-én délutánra szervezett "fasiszta provokációnak ne üljenek fel, de közelben nagyszámú csendes jelenlétükkel adják jelét önvédelmi képességüknek." A képviselő ezen kívül felszóltotta a rendőrséget, hogy a törvény teljes erejével védjék meg a polgárokat. "Megelőzést várunk, nem utólagos vizsgálatokat" - fogalmazott Szanyi Tibor.

A tájékoztatón jelenlévő Tomcat ezt követően szót kért és kikérte magának, hogy "lefasisztázták" az általa bejelentett demonstrációt. A blogger leszögezte: aki mégegyszer fasisztának nevezi a gyülekezését, azt feljelenti becsületsértés és rágalmazás miatt.

Szanyi Tibor úgy reagált: "akinek nem inge ne vegye magára."

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a jegyirodában március 20-án vita támadt az eladók és egy vásárló között. A fiatal nő egy jobboldali körökben kedvelt zenekar koncertjére akart jegyet venni. Az iroda tulajdonosa szerint a nő sérelmezte, hogy 100 forintos kezelési költséget kértek a jegy közvetítéséért és az eladó nem ismerte a zenekart. A nő az iroda alkalmazottai szerint zsidózni kezdett, szerinte viszont magyarsága miatt dobták ki az irodából. Április 1-jén, egy szélsőséges internetes oldal híradásait követően molotov-koktéllal felgyújtották az irodát. A támadást a Magyarok Nyilai Felszabadító Hadsereg nevű - a politikusok házai elleni molotov-koktélos támadásokat is felvállaló - szélsőséges szervezet vállalta magára.

Hétfőn a nőt pártfogoló szélsőjobboldali csoport és az ellenük fellépő civilek is be nem jelentett demonstrációt tartottak az irodánál. A rendőrség felkérte a tüntetőket a távozásra. A szélsőséges tüntetők közül Tomcat, az ismert blogger ellen, az ellentüntetők közül pedig Szabó György - a szervezői szerepet magára vállaló - fideszes önkormányzati képviselő ellen indult eljárás.

Olvasóink írták

 • 8. Állampolgár 2008. április 11. 13:11
  „Egyáltalán hogyan válhatott szinte közszereplővé ez a senkiházi blogger? Ebben egyforma ő fekete pákóval. Egyiküknek sincs helye a köztudadtan.”
 • 7. Állampolgár 2008. április 11. 13:09
  „Nem a tüntetésen van a hangsúly, hanem azon, hogy a kripli tomcat bohóc csinálja a műsort, és azon, hogy manapság bárki büntetlenül gyújtogathat. Nem ez a megoldás arra, ha valakinek panasza van egy bolttal szemben. Akkor már felgyújhattam volna a fél országot. Igen, nem hagyhatjuk, hogy legyen cigánybűnözés, stb. De én azt sem fogom hagyni, hogy néhány ostoba, tanulatlan, magyarkodó huligán tartsa rettegésben azt az országot, ami az ÉN hazám is. De miattuk egyre jobban nem szeretem.”
 • 6. egy magunkfajta 2008. április 11. 12:18
  „Álljunk már meg egy szóra, melyik tüntetés is volt szabályellenes? Melyik nem volt bejelentve?

  Ma pedig 48 órával az esemény előtt is elfogadták a bejelentést. Kell idézni az idevágó paragrafusból?”
 • 5. miracle 2008. április 11. 08:50
  „De van, csak nem tud kibontakozni csőcselék minőségében, mert ott egyből fejbeverik őket, ahogy kell.”
 • 4. csingiz 2008. április 11. 02:21
  „3. Normális európai országokban nincs csőcselék...”
 • 3. Állampolgár 2008. április 11. 00:55
  „Itt az ideje szétkergetni a csőcseléket, mint ahogy azt más normális európai országokban teszik...”
 • 2. miracle 2008. április 10. 19:08
  „Fiatal nő, persze. Egy hisztis, idegbeteg turbomagyar:
  http://partizaninfo-wanted2008.blogspot.com/2008/01/67-vistva-lincselked.html”
 • 1. csambo 2008. április 10. 16:09
  „Az első hírek szerint lenácizták, majd pár nap múlva már úgy jelent meg, hogy a leány zsidózott.
  Tipikus magyar sajtó, a Kisalföld is ezt veszi át?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kóka János békében szeretne válni

Sem Horváth Ágnes egészségügyi miniszter menesztése, sem pedig a tárcacsere nem vetődött fel az… Tovább olvasom