Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson -1°C | 10°C Még több cikk.

Tomcatet jogerősen megbüntették rendzavarásért

40 ezer forint szabálysértési bírság megfizetésére kötelezte jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság a Tomcat néven elhíresült bloggert pénteken. Polgár Tamást még tavaly áprilisban büntette meg a rendőrség, a döntést a férfi kifogásolta, így került az ügy a bíróságra.
Tomcat 2007. április 3-án, a Szabadság téren bekiabálásokkal zavarta meg, az Ellenállók és Antifasiszták megemlékezését, és ezért a rendőrség 50 ezer forintra büntette. A rendzavarás szabálysértését később a bíróság is megállapította, de tárgyaláson kívül hozott végzésével az összeget 40 ezer forintra mérsékelte. Tomcat ezután tárgyalás megtartását kérte és arra hivatkozott, hogy csupán a véleménynyilvánítás alkotmányos jogával élt. A PKKB jogerős döntése azonban hatályában fenntartotta a korábbi végzést és meg kell fizetnie a pénzbírságot.

A pénteki tárgyalás után Tomcat kijelentette, hogy nem ért egyet a bíróság jogerős döntésével, ezért a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul az ügyben.

Olvasóink írták

 • 9. patron 2008. május 25. 21:36
  „Jé, még egy fizetett liberális megmondóember. Műindulat és műérvek.


  Már csak a buta nyugdíjasok eszik meg ezeket a szövegeket.

  Pedig valahol itt az igazság.
  http://www.youtube.com/watch?v=XZWk0sjZVfM&feature=related”
 • 8. kroki 2008. május 25. 21:05
  „GeorgeOrwell,ha már hivatkozol rá!! Tudjátok, mibe kerül ez a néhány hőbölgő szarjankó? Milliókba! Csak azért,mert nálunk a demokrácia jegyében barmok azt tesznek,amit akarnak. Lásd TV székház elleni támadás. Persze sokaknak az a szent,amit a törpe, bukott miniszterelnök hint.Mindegy ,hogy hergeli, bizatja a Tomcat féle csürhét az állandó balhézásra. Ennyit a ti demokráciátokról. Szerintem meg jól pofán kellene verni őket.”
 • 7. Kattints és hallgasd. Könybe lábad a szemed... 2008. május 24. 23:01
  „Eszerint kellene élniük.”
 • 6. matriné 2008. május 24. 09:55
  „Kedves Olvasótársaim! Nem mismerem ezt a "Tomketet" ,se kis ,sem nagybetüvel akár más is lehetne a neve ennek az újságírónak az mindegy! Sőt az is mindegy, hogy milyen szavazó volt és ma milyen irányzatot képvisel. De az Igazságszolgáltatás, mely szerintem a bányászbéka ülepe szintjén üzemel az érdekel, sőt érdekelhetne mást is! A téma mely nem egyedi e rendszerben az ami szót érdemel! A bírói baklővések megengedhetetlenek mindenféle rendszerben! Természetesen a nyonozó és ügyészi munka is besegit a bírói selejt gyártásokba! Az meg ebben az országban szinte természetes, hogy esetenként szőnyeg alá seprés a divat az ilyen ügyekben! Addig itt nem lesz demokrácia míg ezeket fel nem számolják az illetékesek! A Sárközi és a Gyurcsány találkozó meg csupán egybeesés a strasbourgi témával.Habár ott sem elképzelhetetlen parancsuralom ami itt ebben az országban uralkodik!”
 • 5. Brumee 2008. május 24. 09:32
  „Tisztelt Csanyiv, teljes mértékben igaza van,és tomcat csak így kisbetűsen, valóban kétkulacsos játékos.Aki többet ígér odahúz.Igazi magyar politikus!!!”
 • 4. csanyiv 2008. május 24. 01:05
  „Matriné: a strasbourgi emberi jogi bíróság nem Sarkozy hatáskörébe tartozik, nemzetközi intézmény.
  Patron: ha ismernéd Tomcatet, akkor a vajon melyik oldalt kérdésen is elmerengenél - annyit azért maga Tamás is segít korai írásaiban - ha le nem vette régi blogjából -, hogy liberális gondolkodású és MSZP szavazó volt eddig, csak ma már ezt nem divat felvállalni...”
 • 3. patron 2008. május 23. 23:15
  „Nahát miracle. Vajon te melyik oldalt is szereted? Nem is tudom, de olyan megírt az ötleted.


  Tehát a bíróság már azt is elitéli, aki kiabálni meri az igazát?
  Orvel: 1984---------------------------------Gondolatrendőrség...”
 • 2. miracle 2008. május 23. 15:52
  „Nem ártana már, ha Macskatamást valaki most már jól pofánverné. Élve a véleménynyilvánítás alkotmányos jogával. Ez Macskatamást bizonyára nem is zavarná, hiszen ő is erre hivatkozik.”
 • 1. matriné 2008. május 23. 11:30
  „Nagyon helyes, hogy a strasbourgi bírósághoz fordúl! Habár már Gyurcsány megelőzte és Sarközival értekezett!lehet, hogy Ott is parancsuralom miatt veszett az ügye? Megjegyzem nemj mis lehetett a magyar bíróság egyes bíróitól mást várni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

BKV-sztrájk: elkezdődtek az utolsó tárgyalások

Elkezdődött a tárgyalások utolsó fordulója a BKV és a sztrájkot hirdető szakszervezetek között… Tovább olvasom