Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Tömegesen lépnek be az orvosszakszervezetbe

Az egészségügyi átalakítás az orvosi érdekképviselet létszámában is érezteti hatását. Meghúszszorozódott a Magyar Orvosok Szakszervezetének létszáma: a korábbi 500-600-ról 14 ezerre bővült a tagság, így a szervezet már csaknem 400 munkahelyen van jelen.
A 14 ezerre bővült létszám lassan telt házat jelent, ugyanis a harmincezer orvos egyharmada vállalkozóként dolgozik, így nem is léphet be a szakszervezetbe.

Az ágazatban zajló változások hatására elbocsátások, növekvő adminisztráció jellemzi az ágazatot. A fehér köpenyesek úgy érzik, a gyógyszertámogatás rendjének változásával jelentősen csökkent az autonómiájuk. Ráadásul félelmeik szerint ez a folyamat korántsem ért véget. Az egészségbiztosítás részleges magántulajdonba adásával is új helyzetbe kerülnek: külső felügyeletet kapnak.

Ilyen körülmények között nem meglepő, hogy a szakszervezeti mozgalomban szinte fordulatot produkáltak. Az egyik pillanatról a másikra tizennégyezressé vált tagság, a Gaskó István által vezetett, harcosnak tartott Liga Szakszervezetekhez csatlakozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ugyanolyan betegségekben szenvedünk, mint a partnerünk?

A házasság nemcsak közelebb viszi egymáshoz az embereket, hanem olyan hatása is van a párokra, hogy… Tovább olvasom