Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Torgyán: Fidesz, SZDSZ - egy kutya

Torgyán József konkrét tervvel állt elő, méghozzá a 2010-es országgyűlési képviselő választási programmal, amit részletesen ecsetelt is a STOPnak adott interjújában.
Torgyán József konkrét tervvel állt elő, méghozzá a 2010-es országgyűlési képviselő választási programmal.

-Hogyan látja ma Magyarország helyzetét?
- Úgy gondolom, hogy ilyen nehéz helyzetben Magyarország még a mohácsi vész után sem volt. Olyan mértékben sikerült tönkretenni ezt az országot, hogy főleg a kistelepülésen élő emberek számára a teljes reményvesztettséget jelentik a mindennapok. De reményvesztett helyzetben vannak a fiatalok, akik ilyen kereseti és lakásviszonyok mellett semmiféle reménnyel nem rendelkeznek arra nézve, hogy esetleg valaha tisztességes úton lakáshoz tudnak jutni. Teljesen bizonytalanná vált a munkaszerzés és a munkamegtartásának a lehetősége is. Miután én vagyok talán az a politikus - lehet hogy ez nem mindenki előtt ennyire nyilvánvaló -, aki nemcsak 20 évvel ezelőtt mondtam ugyanazt, mint ma, hanem 50 évvel ezelőtt is, ezért nem tudtak nekem ártani. Nagyon szilárd alapokon nyugvó elvi álláspontot képviseltem mindig, s nagyon sokan megkerestek az engem támogató kisgazdák közül, akik ezt mondták: "Józsikám, mi is kiálltunk melletted, most olyan bajban vagyunk, hogy arra kérünk, állj ki mellettünk megint!". Most töltöm be november 16-án a 77. életévemet és nem biztos, hogy mindenki egyet fog érteni azzal, hogy ilyen korban az ember még egy ilyen feladatot magára vállaljon. Én ezt a kérdést úgy szoktam elintézni tréfásan magammal és a médiával: "Hogyha jól emlékszem Adenauer kancellár 80 éves korában aktivizálta magát igazán a politikai életben, ehhez képest nekem még van néhány évem, tehát most megint időszerű elkezdeni politizálni!"

- Folyamatosan követte eddig is a politikai eseményeket. Mi a véleménye például a kormány programjáról?
- Az a program, amit a mostani kormány programjaként emlegetnek, tulajdonképpen egy neoultraliberális program, ami nemcsak Magyarországot, hanem az egész világot tönkreteszi. Megítélésem szerint például a mostani válságnak nevezett eseményt szándékosan robbantotta ki a világ pénzügyi vezetése, egyszerűen azért, mert rengeteg virtuális pénzt pumpáltak ki a világba és ennek egy részét most szeretnék realizálni, a maguk zsebeit pedig megtömni. Tulajdonképpen ebből keletkezett a világgazdasági válság. A magyar kormánynak elképesztően nemzetellenes a politikája. Elég, ha arra utalok, hogy 2008 őszén, szeptember közepe táján, amikor a válság kirobbant, a Magyar Nemzeti Bank devizatartaléka 18,3 milliárd euró volt. Na most az állam összkötvényben keletkezett tartozása ugyanakkor 13,7 milliárd eurót tett ki, de ebből 2008-ra már nagyon kevés vált csak esedékessé, 2009-re pedig 3,4 milliárd lett mindösszesen. Mit csinált a magyar állam a 18,3 milliárd eurós devizatartalékkal? Kihelyezte nyugati bankokba 1 százalék körüli kamatra és felvett 20 milliárd eurót 10 százalék körüli kamatra. Hát nem tudnak nekem egy olyan gazdag országot mondani a világon, amelyik az ilyen politikát kibírná! A sajnálatos az, hogy a Fidesz vezetés semmilyen szempontban sem más, mint a jelenlegi kormányvezetés, hiszen ők épp olyanok, mint azok az SZDSZ-es politikusok, akiknek terhén van az a neoultraliberális gazdasági politika, ami ezt az országot tönkre tette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megöltek egy fiatal nőt Miskolcon

Megölték azt a 27 éves nőt, akinek holttestét péntek este találták meg Miskolc avasi lakótelepén egy… Tovább olvasom