Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Törvénysértő a budapesti útdíj

Jogellenesen szed útdíjat a teherfuvarozóktól a fővárosi önkormányzat, a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal ezért 60 napot adott a közgyűlésnek, hogy visszavonja az ide vonatkozó rendeletét. Az erről szóló dokumentumot csütörtökön postázták.
Egy 1997-es alkotmánybírósági döntés értelmében úthasználati díjat csak autópályákon lehet kivetni, szakminiszteri rendelet alapján - mondta a hivatal vezetője.

Forgács Imre hozzátette: a fővárosi önkormányzat korlátozhatja ugyan a forgalmat, de az úthasználatért és a behajtásért nem kérhet pénzt. A fővárosi főjegyző még nem látta a keresetet, amellyel legkorábban május végén foglalkozhat a közgyűlés.

A főváros év elején módosította behajtási rendeletét, és új, esetenként a korábbinál tízszer magasabb tarifákat határozott meg a teherjárműveknek - ez ellen tiltakoztak a fuvarosok, és többen közülük a közigazgatási hivatalhoz fordultak.

Olvasóink írták

  • 1. matriné 2008. április 11. 09:29
    „A súly adó megfizetése feljogosítja a vezetőket a közútak teljes hosszára és zélessége használatára! Így az összes többi díj kivetése törvénytelen! Persze e redszerbenkreálhatnak törvényt, rendeleteket ép arra amire akarnak! E rendszer jellenzője a lakósság kifosztása! Ugyan is, akik nem képesek másként gondolkodni és e pénzbezsebelést nem üldözi és bünteti a hatóság az még fejlődni is fog! Hisz e bűnözők tárháza ez esetekben is kimeríthetetlenl!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Holttest a kiégett házban, gyújtogatás lehetett

Az első vizsgálatok szerint gyújtogatás miatt égett ki egy gyöngyösi családi ház szerdán reggel. A… Tovább olvasom