Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Törvényt sürgetnek a félkatonai szervezetek ellen a romák

Két hét alatt 68 ezer aláírást gyűjtött össze az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) annak érdekében, hogy az Országgyűlés alkosson olyan törvényt, amely megtiltja a társadalmi és politikai szervezetek számára a félkatonai jellegű működést.
Az aláírásokat csütörtökön a Parlamentben adta át Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek és Szili Katalin házelnöknek Kolompár Orbán. Az OCÖ elnöke azt kérte a miniszterelnöktől, biztosítsák vasárnap a roma szavazók biztonságát, mert vidéken egyre több helyen terjed az a hír, hogy "egyenruhás bakancsosok" lesznek a szavazóköröknél.

Két hét alatt 68 ezer roma és nem roma ember írt alá petíciót annak érdekében, hogy ne alakulhassanak és működhessenek félkatonai jellegű szervezetek Magyarországon - közölte Kolompár Orbán. Az OCÖ elnöke úgy fogalmazott: másfél éves ámokfutásnak szeretnének véget vetni, szeretnének fellépni azokkal szemben, akik kollektív bűnözést emlegetnek a roma kisebbséggel kapcsolatban és megfélemlítik a cigányságot. Az önkormányzat bízik abban, hogy a Parlament megalkotja a törvényt, ami békét hozhat. Kolompár Orbán azt mondta, az elmúlt hetekben országjárása során egyre több helyen hallotta, hogy egyenruhás bakancsosok "biztosítják" majd vasárnap a szavazóköröket. A kisebbségi vezető arra kérte Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt: biztosítsák, hogy a roma szavazókat ne érje atrocitás, ha elmennek voksolni.

Az aláírásokat átvevő Szili Katalin házelnök közölte: tájékoztatni fogja a parlamenti frakciókat a cigány önkormányzat kezdeményezéséről. Közös cél olyan demokrácia megteremtése, ahol senkinek nem kell félni, ezért elejét kell venni az ordas eszméknek - tette hozzá.

Akik félelmet keltenek, azok az ország többségének alkotmányos és demokratikus meggyőződését sértik. Meg kell védeni azokat, akiket méltánytalan megkülönböztetés ér - jelentette ki Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök elmondta: nem tűrik a kirekesztést, a megbélyegzést, a romaellenességet, az antiszemitizmust. Nem kívánják eltűrni a fasiszta és félfasiszta szervezetek működését, fellépnek ezek ellen.

A találkozó után Kolompár Orbán újságíróknak elmondta: átadták azokat a javaslataikat, amelyeket véleményük szerint törvénybe kellene foglalni. Azt kérték a házelnöktől és a kormányfőtől, hogy az elkészülő törvénytervezetet egyeztessék a cigány önkormányzattal. Bíznak abban, hogy kivétel nélkül minden parlamenti párt támogatja majd a törvényt, mert ez jelezné, hogy egy népcsoport rossz szociális helyzetéből nem lehet politikai tőkét kovácsolni. Arra a kérdésre, hogy a vasárnapi népszavazásnál az OCÖ mire bíztatja a romákat, Kolompár Orbán azt válaszolta: most nem az a fontos, hogy igennel vagy nemmel voksol-e valaki. A lényeg az, hogy biztonságban legyenek azok a romák, akik elmennek szavazni - mondta.

Olvasóink írták

 • 16. Kapuvári 2008. március 07. 10:15
  „Na a koloszár-féle újságírók most olvashatják a véleményeket!kíváncsi vagyok az írott újságban mikor írják meg az igazságot,hogy minden 20 emberből 19 utálja a cigányokat!és nem előítélet miatt,hanem mert már volt rossz tapasztalata velük szemben!fél tőlük mindenki,és a rendőrök is elkerülik velük a konfrontációt!igenis kéne egy a cigányokat megregulázó szervezet,mert a rendőrség és a magyar gárda sem képes erre!azért is fontos lenne,mert hamarosan nem kisebbség lesznek,és mi lesz az országgal így?felháborító az is,hogy a becsületes adófizetők pénzén akarja a kormány együtt taníttatni a becsületes magyar gyereket, és a becsületességre képtelen cigánygyereket!rendpárti kormány kellene, de minél hamarabb!”
 • 15. Kolompár Rómeó 2008. március 07. 08:43
  „Sztrájkra készülnek a cigányok is!


  Név nélkül nyilatkozó roma honfitársaink elmondták:
  - hétfőtől nem veszik fel a segélyeket,
  - minden réz és alumí­nium a helyén marad,
  - a magányos nyugdí­jasokat és erdőket elkerülik,
  - átmenetileg az autós lincseléseket is felfüggesztik
  - és petí­cióban köszönik meg az értük dolgozó magyar munkavállalóknak az eltartásukat.”
 • 14. Kért Elek 2008. március 07. 08:31
  „T. P Anna !

  Szerintem ha rendőr lennél te sem kockáztatnád az állásod azért mert igazoltatni merészelnél egy cigányt, mivel ha a rendőr igazoltatni mer egy sötétebb bőrű egyént már egyböl rákiáltják, hogy rasszista, rosszabb esedben felvonul az egész cigány ismeretség és örülhet a rendőr ha megussza felfüggesztett börtön büntetéssel./ Ez sajnos a híradásokból is kitűnik/”
 • 13. Sándor 2008. március 07. 06:52
  „Üdvözlöm a Gárdát, azért világosan megmutatta az aláírás gyűjtés, hogy érzékeny pontot fogtak.
  Javaslatom a gazdaság fellendítésére a börtönök nyereséges üzemeltetésének elérése. Akkor nem sajnálnám tőlük a színes TV - t, meg a mobil telefont, de még a VIP elhelyezést sem. De most igen.”
 • 12. utopia 2008. március 07. 06:02
  „Ha mi kezdeményeznénk az aláírást egyből rasszisták, lenének, akik aláírnánk. Nekünk a politikusaink a pali madár szerepét szánják, hogy tartsuk el őket. Tegnap az egyik postán a kissebség egyik nő tagja segély, családi pótlék és a rokkantnyugdíja címén 210.000Ft-ér verte a tamtamot, mivel szerinte a postás nem vitte neki ki időben, és ezért mikor a kézbesítő odaért ő már nem volt otthon,és kénytelen volt be menni a postára, hogy megkapja. Kérdem a tisztességesen minimálbérét güriző emberkék, mikor kapnak ennyi segélyt? Mégegy az m1-en nyilatkozot valamilyen okostojás,hogy a romák felzárkoztatására a Eu-s pénzekből az elkövetkező két évben több milliárd forintot fordít a kormány, és,hogy a roma vállalkozók már alig várják a pénzeket!”
 • 11. Hogyan van ez? 2008. március 06. 22:14
  „Személyi igazolványok sokaságát gyűjtötték be a hétvégén a tiszavasvári cigány telepek lakóitól, nem kizárt, hogy összefüggésben a március 9-i szociális népszavazással - állítják helybeliek. És az sem, hogy ennek köszönhetően "gyűlt össze" a hatvanezer aláírás a Magyar Gárda ellen.”
 • 10. P.Anna 2008. március 06. 22:07
  „Mivel hazánkban a szenvtelen hazudozás abszolút korrekt politikailag, engem a továbbiakban a politikai korrektség nem érdekel. A politikai korrektség, vagyis a problémák letagadása jelenti az igazi veszélyt. Cigánybűnözés márpedig van, és lesz is; sőt erősödni fog, míg egy épeszű politika nem kezd a dologgal valamit. Hosszabb távon nyilván rengeteg nevelési és szociális kihívásnak kell megfelelni. Ám ebben az akut, elmérgesedett helyzetben nem valamiféle humanisztikus csodaszerre, csupán egyszerű rendészeti megoldásokra, vagyis a törvények betartatására volna szükség. A veszélyeztetett települések mindegyikén azonnal rendőrőrsöt kell létesíteni, állig felfegyverzett, kemény zsarukkal, olyanokkal, akiknek nem csak a szájuk jár. És akkor - csodák csodája - látványosan visszaszorulna a bűnözés, javulna a közbiztonság. Utóbb megszűnne a félelem, s vele együtt az önbíráskodás reflexe is; sőt a Magyar Gárda is. E célok persze teljesen idegenek az igazságügyi és rendészeti tárca vezetőjétől, hiszen nem igazság-, hanem hazugságszolgáltatásra kérték fel a megbízói. S végül a Magyar Gárdáról valamit. Bár nem esetem a fekete szín, egyenruhában meg kifejezetten utálom, meg kell állapítanom: e szervezet tagjai eleddig gondosan ügyeltek arra, hogy tevékenységük semmi alkotmányos vagy büntetőjogi normába ne ütközzék. Elég radikális véleményeket bírnak hangoztatni, lelkük rajta. Viszont még egy virágágyást sem tapostak le. Fegyelmezettek, udvariasak. Megfelelnek deklarált céljaiknak. Igazán példát vehetne róluk a magyar rendvédelem."”
 • 9. Nooormális? 2008. március 06. 21:42
  „Dévaványáról még pár szó, ahol a Gárda segített. A híradások a következő érdekes momentumot is tartalmazták:

  "megjelentek idegen nézelődők is szép számmal, ezért a helyiek rögtönzött polgárőr járőröket szerveztek az esti-éjszakai órákra"

  Hogy ez mit jelent, ha esetleg nem kapcsolt volna a Kedves Olvasó? Idézzük egy helyi hozzászólását:

  "Örülök, hogy itt volt a Gárda, és segített. Nem dumáltak, dolgoztak! A településen, a károk helyre állításának ideje alatt megszaporodtak a nézelődők, köztük a romák is, már szervezik a megerősített éjszakai polgárőrséget."

  Igen, Kedves Olvasó. A Gárda minden erejét megfeszítve dolgozott, közben meg a "nézelődő" (gyengébbek kedvéért: a helyreállítási munkákban még csak véletlenül sem segédkező) cigányok jöttek felmérni a terepet: azt, hogy mit lehet ellopni, elrabolni, melyik megrongálódott, őrizetlen házba lehet bejutni. Nem ám, hogy dolgoztak, segítettek volna, nem. Kolompár biztos nem ért rá orkmunkásokat mozgósítani - mert az angol követnél teázott...

  Ez egyszerűen hihetetlen és felháborító. Abban a rohadt viharban/esőben a gádzsók (a gárdistákat is beleértve) nappal rakják vissza a tetőket - éjszaka meg járőrözniük kell, mert a büdös, bűnöző, semmirekellő, a helyreállításban egyáltalán nem segítő cigányok a viharkárokat kihasználva rabolnak és fosztogatnak.”
 • 8. pan.cser 2008. március 06. 21:27
  „Ez hülyeség! Romák, cigányok menjetek el nyugodtan szavazni! Kolompár főnökötök Fletó nyalója, azért nem akarják, hogy elmenjetek, mert 100% roma nem akar vizitdíjat fizetni ezért IGEN-el szavaznátok! IJESZTEGETNEK, TI MEG 68 EZREN BEDŐLTETEK!”
 • 7. Kért Elek 2008. március 06. 21:19
  „Ma az álltaluk félkatonai szervezetnek nevezett egyesületek ellen gyüjtenek aláírásokat a roma kisebbség, ha a parlament megszünteti az ilyen szervezeteket holnap a rendőrség ellen fognak aláírást gyüjteni. Jól van ez így????????????????????????????”
 • 6. péter g. 2008. március 06. 20:53
  „Nem tudom az "X"-eket hogyan ellenőrzi a Választási bizottság? De félre a tréfával! Kb évi 1000Md-ba kerül nekünk az eltartásuk, óvatos becslések szerint ennek 3-4-szerese az általuk bűncselekményekkel okozott károk felszámolására fordított összeg! Nem túlzás azt mondani: elsősorban nekik köszönhetjük siralmas gazdasági és politikai helyzetünket! Változásra remény nincs, az elnök, a kormány és a parlament egymást előzve nyal nekik olcsó népszerűségért és kb félmillió szavazatért! Ma MO-on nincs senki, aki elhiszi, hogy a jelenlegi, sajnos túl liberális törvényeink ellenére - ha azokat keményen betartanák és betartatnák - egy hónap alatt az összes bűnöző parazitát rács mögé lehetne juttatni! De ezt a jelenlegi "politikai elit"-től elvárni több mint hiú ábránd! Változás csak akkor várható, ha a jelenleg még többségben lévőknek elfogy a türelme, és saját kezébe veszi a rendteremtés, ahogy a szomszédos országok némelyikében és Finnországban helyi szinten már történt jónéhány példa!
  Na erre kellene NEKÜNK aláírásokat gyűjtenünk!”
 • 5. Attila2 2008. március 06. 20:49
  „Végre ezek is félnek, nem csak a normális fehér utca embere, akiket terrorizálnak. Aláírásgyűjtés kellene a másik részről is. Nem tudom melyik lenne több...Vagy esetleg statisztikát kéne közzétenni, melyikből volt több: Magyar verte,molesztálta a cigányt, vagy cigány verte molesztálta a magyart. Szerintem az utóbbiból.”
 • 4. Nooormális? 2008. március 06. 20:28
  „A bűnöző roma százezrek ellen ki fog végre törvényt sürgetni?”
 • 3. Ébresztő!!! 2008. március 06. 20:27
  „Meglepték a romák a gárdistákat... című cikkhez.
  T. Szerkesztőség!

  Némileg érintett lévén, kikívánkozik belőlem néhány tapasztalat-szülte gondolat. A pétervásárai tudósítások fényképein felfedeztem több általam ismert személyt. Az eseményekről nem írhatok, mivel én dolgoztam és nem értem rá elmenni. Az viszont érdekes iránvonal, hogy az OCÖ szervezetten gyűjti egybe a börtönviselt cigányságot. A felismert emberkék a bükkszenterzsébeti Radics és Bogdán család prominens képviselői. A napi rendes italozás-játékgépezés közepette átrándultak egy kicsit a szomszédba bulizni. Úgy tűnik jelenleg szabadlábon képviselik érdekeiket. Ezek a családok évtizedeken keresztül kizárólag bűnözőket adtak a társadalomnak.

  Bükkszenterzsébeten élnek és élősködnek. A leszármazottaiktól nem lehet normális oktatómunkát végezni a tarnaleleszi általános iskolában. Felgyújtják az önkormányzattól kapott és már teljesen lepusztított házukat és elemi kárra hivatkozva új lakást kérnek a polgármestertől. Havonta több pénzt hagynak a kocsmában, mint amennyiért mi a feleségemmel dolgozunk. Nincs biztonságban sem ingóság sem jószág. Ellopják a szomszéd faluból a disznótor kész termékeit. Ha rajtakapják őket szinte semmi büntetéssel megúszhatják. Nem szólhatunk ha kiveszik a kezünkből a telefon, elveszik a gyerekek bringáját. Ha betör hozzám az megélhetési probléma, ha szóvá teszem, rasszista vagyok! A környékbeli falvak polgármesterei számos alkalommal pályáztak sikeresen közmunkapénzre. A cigányok csak kiröhögték őket, mondván, majd megyünk segélyért. Kizárólag magyar emberek mentek dolgozni. Nagyon veszélyes, ez az út, mert egyre nehezebblesz embert faragni belőlük. Tenni semmit nem akarnak, mindent csak elvárnak. Az én tapasztalataim kizárólag erre a régióra korlátozódnak, de valószínűleg mindenütt érvényes, ahol a cigányság létszáma eléri a kritikus tömeget.

  Ijesztő iránynak tartom, hogy az OCÖ csak akkor kévisel, amikor cigányoznak. Hol van a rasszista Kolompár Orbán amikor a cigány 50 ezer forinttal a zsebében ellopja a szomszédom motorját? Ha ott lenne mit mondana? Holnap is lopd el! Megvédünk! Megyünk a TV-be! Szervezetten hangolják a cigányságot a magyarok ellen. Erkölcsi hátteret biztosítanak a bűnözéshez. Ez a jövő!

  Nincs törvény ma Magyarországon ami ezt az ámokfutást meg tudná állítani? Nincs olyan akarat amely a dolgozó emberek megbecsülését tartaná fontosnak? Különös fricskának tartom, hogy a Magyar Gárdát támadó szervezetnek állítják be. Miért? Ez a szerveződés nem kezdeményezés, hanem válasz. Válsz az egyre erősödő elnyomásra. Válasz a gyerekeink elnyomására.

  Hogyan fog élni ez a nemzet a jövőben?

  Mit mondjak a gyerekeimnek? Tanuljatok és menjetek el élni egy más országba? Mit várhatunk?

  Milyen jövőkép van egy fiatal előtt? Ki fogja 10-20 év múlva finanszírozni az eltartott tömegeket? Hogyan él a magyar egy emberöltő múlva?

  Köszönöm,hogy meghallgattak.

  V.P."”
 • 2. vicc 2008. március 06. 19:25
  „Mi magyarok pedig törvényt sürgetünk a pozitív diszkriminációval felemelt és segélyen eltartott romák ellen !
  Dolgozni !
  Nem lopni !
  Nem megfélemlíteni !
  Nem bűnözni !
  Haza húzni indiába !
  Nem lejáratni Nyugaton azt az országot amelyik addig eltartotta !!!”
 • 1. Kapuvári 2008. március 06. 19:09
  „Kezdeményezzenek aláírásgyűjtést a cigányok fenyegető,bűnöző életmódja, és a magyarokat megfélemlítő, kirekesztő magatartásuk ellen is!szerintem 2 millió aláírás is összejönne!a másik, vajon az írástudatlan romák ,,aláírásait" hogyan értékelik? három X-et,vagy vízszintes vonalat is elfogadnak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több milliárd forintnyi hamis számla egy szeghalmi cégnél

Szeghalom - Előzetes letartóztatásba helyezték két vezetőjét annak a szeghalmi cégnek, amelynek… Tovább olvasom