Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Törvénytelennek tartják kizárásukat az MDF-es politikusok

Törvénytelennek, ízléstelennek és sunyinak nevezte az MDF Országos Választmányának szerdai döntését a pártból kizárt három képviselő. Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András fellebbez a döntés ellen. A politikusok nem tervezik új párt létrehozását, és más parlamenti frakcióba sem ülnének be.
A három kizárt képviselő szerint eljárásjogilag sem volt megfelelő lépés az OV szerdai döntése, hiszen meg sem hallgatták őket - mondta csütörtökön az egyik kizárt politikus. Katona Kálmán szerint eltávolításuk fő oka Bokros Lajos megjelenése volt, akinek neoliberális gazdaságpolitikáját szerinte nem lehet az MDF konzervatív elveihez igazítani. A képviselők különvéleményük nyilvánosságra hozatalával megvárták az európai parlamenti választásokat. A politikusok perrel fenyegetnek, ha a kizárásukat nem vonja vissza az MDF június 20-i országos gyűlése.

Az SZDSZ végérvényesen megbukott, az MDF-ből pedig - egy álkonzervatív párt mögé bújva - egy új liberális párt alakult - mondta csütörtökön Hock Zoltán. A párt egykori elnökhelyettese szerint nem hozna szavazatokat egy esetleges MDF-SZDSZ együttműködés, hiszen a két értékrendszer kioltaná egymást, így pedig senki sem szavazna rájuk. A politikus úgy fogalmazott, hogy az MDF vezetői intellektuálisan annyira meggyengültek, hogy most már bármilyen politikai formációban el tudják képzelni a párt jövőjét.

Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András MDF-es tagságát szerdán törölte az MDF Országos Választmánya. A testület már korábban jelezte, hogy a három politikus törölte magát a párt soraiból, miután nem jelentek meg, vagy adtak pozitív nyilatkozatot a május 11-i frakcióalakításról. Most a végső szót mondta ki a választmány, ám a kizárt képviselők az országos gyűlés, vagyis az MDF legmagasabb szintű döntéshozói fóruma elé viszik az ügyet.

Olvasóink írták

 • 4. Power 2009. június 11. 23:39
  „Mit számít Ibolykának három képviselő? Egyszerre már ötöt is kirúgott, el is vesztette a pert velük szemben.
  Az MDF lesz az egyik új liberális párt miután az SZDSZ kikerül a parlamentből.”
 • 3. flexsnake 2009. június 11. 20:32
  „1. ennyi hülyeséget összeírni.... ja, a 30-as években meg ufók miatt volt válság..... te is inkább kapálj, ahhoz még érthetsz”
 • 2. hazaipalya 2009. június 11. 19:09
  „miért nem jelentik fel ibojkát?”
 • 1. comet 2009. június 11. 19:06
  „az MDF követni fogja az SZDSZ-t a szemetes kosárba. Bokros Lala pünkösdi királyságának hamar vége lesz. A liberalizmus amúgy annyit jelent hogy az erősek azt csinálnak a gyengékkel amit akarnak. Az IMF-es, Világbankos, Bilderberges Bokros féléknek köszönhető jórészt az a világválság, amit bankárok és pénzügyi síboló művészek gátlástalansága okozott. A felszálló ága ennek a telhetetlen csoportnak a 80-as 90-es évekre tehető, pénzügyi manipulációkra és mocskos politikai manővereikre épített új világrendjüket remélhetőleg elmossa a válság.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkoholmérgezés: leitattak két gyereket

Alkoholmérgezéssel vittek kórházba egy hat- és egy tízéves kislányt még szombaton Nagyradáról. A… Tovább olvasom