Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Tóth Imre az új igazgató

Dr. Tóth Imre (38) történészt nevezték ki a Soproni Múzeum igazgatói posztjára. Az öt évre bizalmat kapott vezető nyitást ígért a szakma és a város felé.
– Munkatársaimmal mindenekelőtt arra törekszem, hogy a Soproni Múzeum friss színfoltja legyen a város kulturális életének, amelyben arculatformáló szerepet is szeretnénk felvállalni. Ehhez pedig nyitásra van szükség, a szakma és a nagyközönség felé egyaránt – fogalmazott a múzeumi világnap alkalmából dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum új igazgatója, aki a pécsi tudományegyetemen doktorált, a kölni egyetemen is folytatott tanulmányokat, s kutatott a bécsi, a zágrábi és a berlini levéltárakban. – Célunk, hogy közgyűjteményeink vonzerejét növeljük, s értékeink bemutatásánál alkalmazzuk a XXI. századnak megfelelő, multimédiás és interaktív módszereket. Ebben nemcsak a megye – hiszen megyei fenntartású intézmény vagyunk –, hanem a város támogatására is számítunk. Ám nem csupán kérünk, hanem adni is szeretnénk: új programokkal, közönségcsalogató múzeumi estékkel fogunk színre lépni. Kiállítóhelyeink népszerűsítése, a látogatottság növelése érdekében pedig megbeszélést kezdeményezünk idegenforgalmi szakemberekkel és a soproni szállodák vezetőivel.
„ A helyi intézményekkel, továbbá hazai és külföldi testvérmúzeumokkal szorosabb együttműködést kívánunk kialakítani, hogy minél izgalmasabb kiállításokra

invitálhassuk a nagyközönséget.”
Dr. Tóth Imre igazgatói teendői mellett gimnáziumi és egyetemi oktatómunkáját és tudományos kutatásait is folytatja: jelenleg Sopron '56-os eseményeit, továbbá az 1945–90 közötti osztrák–magyar kapcsolatokat dolgozza fel, illetve sajtó alá rendezi a XX. század első felének Sopron vármegyei politikusa, Östör József emlékiratait.

Tévéműsor a népszavazásról

A soproni népszavazással foglalkozik ma 21.40-kor a Magyar Televízió 2-es csatornája. A „Miért” című műsor meghívott szakértője dr. Tóth Imre soproni múzeumigazgató, egyetemi docens – aki több tanulmányában és legutóbb megjelent könyvében is foglalkozott e kérdéskörrel –, valamint Ormos Mária, a „Civitas Fidelissima” című könyv szerzője, akadémikus, történész lesz. Az adásban korabeli filmrészleteket is láthat a néző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mintha a szerelmét kínálná meg vele

Az egyik szegedi belvárosi cukrászda fagylaltspecialistája szerint a nők nagy kísérletezők a… Tovább olvasom