Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Tovább áradnak a folyók a Tiszántúlon

Tovább árad a Berettyó és a Hortobágy-Berettyó, ezért mindkét folyón árvízvédelmi készültséget tart fenn a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) - közölte Bara Sándor igazgató, védelemvezető csütörtökön.
Tájékoztatása szerint továbbra is másodfokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyón Bucsa és Nádudvar között. A borzi vízmércén a vízállás csütörtök reggel 319 centiméter volt, egy nap alatt több mint 10 centimétert áradt a folyó.

Ennek a háromszorosával, harminc centiméterrel emelkedett egy nap alatt a Berettyó vízszintje Szeghalomnál, ahol 332 centiméter a vízállás és továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség - fűzte hozzá az igazgató.

Bara Sándor elmondta azt is, hogy tovább nő a Tiszántúlon az elöntött területek nagysága: jelenleg már csaknem 17,5 ezer hektár földet borít belvíz.

A Tikövizig területén 8 védelmi szakaszon van belvízvédelmi készültség: másodfokú van érvényben a tiszai alsó, a tiszai középső, a tiszai felső, a Kadarcs-Karácsonyfok, a Kösely-alsó, a Hamvas-Sárrét, a Berettyó-alsó és a Berettyó-felső belvízvédelmi szakaszokon - mondta Bara Sándor, hozzátéve: 22 üzemelő szivattyútelepük csütörtökön mintegy 3 millió köbméter belvizet emelt át a befogadókba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három újabb droglabort számoltak fel

Három, részben családi vállalkozás formájában működtetett droglabort számoltak fel Komárom-Esztergom… Tovább olvasom