Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Tovább bővült az UD Zrt. által megfigyeltek listája

Laborc Sándor, az NBH főigazgatója, Keller László és a Pénzügyminisztérium egy szakállamtitkára után is nyomozhatott az UD Zrt. Ezzel ötre nőtt azok száma, akikről állítólag adatokat gyűjtött a cég, korában Dávid Ibolya MDF-elnökről, és Bajnai Gordon gazdasági miniszterről derült ki ugyanez.
Több magas beosztású pénzügyminisztériumi tisztviselő, köztük Keller László államtitkár is célszemélyként szerepelt az UD Vagyonvédelmi Zrt. nevével fémjelzett megfigyelési ügyben. Dávid Ibolyáról, Bajnai Gordonról, Laborc Sándorról, az NBH főigazgatójáról, Keller Lászlóról és a Pénzügyminisztérium egy szakállamtitkáráról valószínűsíthető, hogy megfigyelés alá vonták. Dávid a múlt héten maga jelentette be, hogy adatokat akartak róla gyűjteni, Bajnai megfigyeléséről csütörtökön a HVG írt.

A cég emberei a nemzetbiztonsági ellenőrzéseknél megszokott alapossággal vizsgálták meg az érintetteket: környezettanulmányt végeztek a lakó- és a munkahelyükön, igyekeztek utánajárni életvitelüknek, szexuális szokásaiknak, gazdasági kapcsolataiknak, sokszor bankszámlájuknak, híváslistájuknak is - sőt, sokszor még a háztartási szemetüket is átvizsgálták. Az adónyomozókhoz hasonlóan azt sem tévesztették szem elől, hogy az illető életmódja és jövedelmi viszonyai között nincs-e feltűnő ellentmondás.

Az adatgyűjtési botrány a múlt héten robbant ki, miután a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) feljelentése alapján a Nemzeti Nyomozóiroda házkutatást tartott az UD Vagyonkezelő Zrt. vezetőinél. Szilvásy György, a nemzetbiztonsági szolgálatokért felelős tárca nélküli miniszter a nyomozásra hivatkozva összehívta a nemzetbiztonsági kabinet soron kívüli ülését. Szilvásy szerint a biztonsági vállalkozás internetes információgyűjtésre alkalmas titkos hálózatot hozott létre, és megpróbáltak behatolni kormányzati szervek információs rendszerébe is.

A büntetőügy akkor dagadt politikai botránnyá, amikor az MDF elnöki posztjára pályázó Almássy Kornélról derült ki, hogy kapcsolatban állt a biztonsági céggel, legalábbis erre utalt egy Dávid Ibolya MDF elnök által pénteken nyilvánosságra hozott hangfelvétel. Almássy másnap kiszállt az elnökségért vívott harcból, de azt tagadta, hogy ellenlábasa lejáratására adott volna megbízást, a Fideszhez kötődő személyekkel együttműködve. Dávid a felvételt átadta a rendőrségnek, illetve az ügyészségnek, de nyomozás ebben az ügyben nem indult.

A hangfelvétel nyilvánossá tétele után többen is belekeveredtek az ügybe, így Csányi Sándor, az OTP vezére, és az egykori kancelláriaminiszter, Stumpf István. A hvg.hu-n nyilvánossá tett hangfelvétel lényege, hogy Tóth János, az UD Zrt. egyik tulajdonosa Csányi Sándor tanácsát kéri, hogy elfogadjon-e egy ajánlatot vagy "hülyére tettesse magát", amely alapján Dávid ellen kellene terhelő adatokat szerezni.

Olvasóink írták

 • 13. 1 vélemény 2008. szeptember 19. 17:48
  „grenadle ! Olvasd itt a szegedi hírekben,fórumon :
  A cikk címe :Megyei közgyűlés:szentesi patológia,szemorvosügy
  A 12. véleményem a hasonló esetekről szól.
  Ennyit az ő diktatórájukról !”
 • 12. 1 vélemény 2008. szeptember 19. 17:40
  „Várj a választásokig,ha netán,a Fidesz kerülne hatalomra,kedves grenadle ! Most a Fidesz vezetésű onkormányzatok mit is művelnek ?
  Emlékezz a szentesi Horváth M. gimnázium igazgatói kinevezési botrányára,meg lehetne sorolni.
  Most akkor ezen ügyeknél,kiknek a diktatúrája van ?”
 • 11. grenadle 2008. szeptember 19. 15:19
  „Egy részlet:
  http://gondola.hu/cikkek/61317
  "A szoclib politikai terror előkészítő fázisában vagyunk?
  Médiatörténeti ritkaság olvasható a szélsőségesen ellenzékgyűlölő ATV honlapján. A sajátos tulajdonosi szerkezetű tévé-hetilap-site konglomerátum elveszítette a mértéket - és különös módon igyekszik elmenekülni a fenyegető jogkövetkezmények elől. Stílusgyakorlat a felénk tenyésző liberalizmusból."”
 • 10. homer 2008. szeptember 19. 15:17
  „Azt gondolom, hogy a nyako-ujhülye páros elég jól elmagyarázta a román elvtársaknak mit is csinálnak épp mo.-on most ŐK!”
 • 9. grenadle 2008. szeptember 19. 15:17
  „http://gondola.hu/cikkek/61317
  Tessék csak ezt értelmesen elolvasni!
  Lehet, hogy diktatúra épül, de az nem a Fideszé.”
 • 8. macilaci 2008. szeptember 19. 14:28
  „Mi a probléma emberek????
  Szilva(fa)lopáson kapták a gyereket,oszt nem tetszik a taslás????Velejéig romlott,korrupt banda !!!!!”
 • 7. radenkó 2008. szeptember 19. 14:03
  „Blöff blöff az egész.”
 • 6. tora 2008. szeptember 19. 09:55
  „Persze, a geczi Keller-Kapolyi páros simán figyeltethet a büdös,velejéig rohadt Fletó-rendszerben akár Orbánt, akár mást is, akár 5, akár 50 milliókért. Amit birkaként kell tűrje az ellenzék.”
 • 5. UD Vagyonvédelmi Zrt. = DEFEND = FIDESZ = szarkavarás 2008. szeptember 19. 09:31
  „A fidesz felépített egy második rendőrállamot, külön kémcéggel.

  GRATULÁLOK, fiúk! Semmit nem változtatok!”
 • 4. joy 2008. szeptember 19. 09:02
  „Működik a fityisz Defend Kft-féle gépezete új néven.”
 • 3. mai 2008. szeptember 19. 08:25
  „A szocialista kötődésű Nemzetbiztonsági Hivatal szemét csípte a konkurencia létezése. Ezért tettek róla, hogy mondvacsinált törvényes alapon egyszerűen összeszedjék, elvigyék, tartalmát leellenőrizzék az UD-nak. Nem szép, de "örökre emlékezetes" eljárás volt.”
 • 2. ja persze, egy levitézlett huszadik senki szerint valami kémprogramot telepítettek valahová. és ? 2008. szeptember 19. 08:05
  „bizonyítsa be. addig csak épp olyan gyanú, mint a "szlovák terrorveszély" volt.”
 • 1. És ? mi tiltja ezt ? 2008. szeptember 19. 08:02
  „azt hiszem, semmi nem tiltja, hogy egy magánszemélyt vagy céget, intézményt egy magánnyomozó (cég) megfigyeljen. Ha pl arra vagyok kíváncsi, hogy a nekem nem fizető cég mit csinál a visszatartott milliókkal, hová utazik a főnöke, nyugodtan adhatok megbízást az INKAL-nak, vagy akárkinek, hogy derítse ki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstmentes étterem, füstölgő tulajdonosok

Évente több száz millió forint bevételtől esne el itthon 57 ezer vállalkozó, ha végleg betiltanák a… Tovább olvasom