Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Tovább gyűrűzik a lehallgatási ügy

Az MDF felszólítja a Fideszt, valamint Demeter Ervin és Kövér László volt titokminisztereket, hogy tisztázzák szerepüket a megfigyelési ügyben. Szilvásy átadta a bizonyítékokat a nemzetbiztonsági bizottság tagjainak, a Fidesz szerint bíróság előtt kell felelnie.
Ellenkező esetben "a magyar demokrácia történetében példátlan váddal kell szembenézniük. Azzal, hogy illegális titkosszolgálatot működtettek annak érdekében, hogy politikai ellenfeleiket törvénytelen eszközökkel megfigyeljék - áll Dávid Ibolya az MDF elnökének csütörtöki közleményében.

A pártelnök szerint a Fidesznek és két politikusának három kérdésre kell válaszolniuk. Mit tartalmazott az a - HVG információi szerint - 200 sms és telefon, amely a párt politikusai és az UD ZRt. alkalmazottai között folyt az elmúlt egy évben? Arra is választ várnak, hogy adtak-e és ha igen, akkor milyen megbízásokat az UD ZRt-nek. Tudni szeretnék , hogy honnan tudott Demeter Ervin egy nappal korábban arról, hogy az MDF ellen adatgyűjtést végeztek egyes üzleti körök?

A Fidesz szerint Szilvásy Görgynek a bíróság előtt kell felelnie
A Fidesz szerint Szilvásy Görgynek a bíróság előtt kell felelnie

Az MDF szerint az szolgálná az igazság érdekeit, ha a Fidesz hozzájárulna ahhoz, hogy a nyomozóhatóságok nyilvánosságra hozhassák azt a 200 sms-t és telefonbeszélgetést, amely a párt és a gyanúba került cég között folyt, illetve ha Szilvásy György titokminiszter még ezen a héten felhatalmazást kapna arra, hogy minden olyan információt és hangfelvételt nyilvánosságra hozzon, amely a nyomozóhatóságok birtokába került és érintettjei politikai szereplők.

Fidesz: Szilvásy Görgynek a bíróság előtt kell felelnie

A Fidesz szerint Szilvásy Györgynek bíróság elé kell majd állnia, mert a legsötétebb diktatúrák emlékét idéző koncepciós eljárás zajlik a lehallgatási ügy kapcsán. Az ellenzéki párt úgy ítéli meg, hogy a titokminiszter elsősorban személyiségi jogi perekre számíthat. Répássy Róbert, fideszes országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, eddig csak annyit tudtak, hogy két ellenzék politikust - Demeter Ervint és Kövér Lászlót - megfigyelték, de ma már sajtóhírek alapján azt valószínűsítik, hogy az egész Fideszt lehallgatták.

Egy rossz színjáték folyik, egy előre megírt dramaturgia alapján, amiben a bizottságok statisztaszerepet játszanak - mondta Répássy Róbert, hozzátéve, ők nem akarnak ebben részt venni, ezért nem is mennek el az alkotmányügyi bizottság csütörtöki ülésére ahol téma lesz a lehallgatási ügy. Az ellenzéki politikus szerint az alkotmányügyi bizottság eleve nem kompetens az ügy megtárgyalásában, a feladata ugyanis a törvények előkészítése és nem titkosszolgálati anyagok meghallgatása. Répássy Róbert ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az alkotmányügyi bizottságban önmagukban is többségben vannak a szocialisták és ez az a testület, ahol nem ellenzéki képviselő az elnök.

A lehallgatási ügy kapcsán Répássy Róbert szerint az elmúlt napok ködösítései és vádaskodásai után annyi derült ki, hogy Szilvásy György titkosszolgálati adatokat hozott nyilvánosságra ellenzéki politikusokról. A fideszes képviselő ismét politikai banditizmusnak minősítette, hogy a titkosszolgálatokat a politikai ellenfelek elleni küzdelemre használják fel, mint mondta az MDF elnökválasztásába már be is avatkoztak.

Szilvásy átadta a bizonyítékokat a nemzetbiztonsági bizottság tagjainak

Szilvásy György csütörtökön az alkotmányügyi bizottság ülésén a nemzetbiztonsági bizottság jelen lévő tagjainak átadott egy olyan cd-t, amelynek adatai szerinte igazolják az elmúlt napokban megfogalmazott állításait a megfigyelési üggyel kapcsolatban. Kérdésre válaszolva a titokminiszter megerősítette, hogy a cd-n található felvételek igazolják Demeter Ervinnek és Kövér Lászlóval a Fidesz-kormány két titokminiszterével kapcsolatos kijelentéseit is. A miniszter egyéb részleteket nem árult el.

Tóth Károly a nemzetbiztonsági bizottság szocialista alelnöke újságíróknak elmondta: a cd meghallgatása után ad tájékoztatást annak tartalmáról. Az MSZP-s politikus hozzátette: a cd-ből egy-egy példányt a nemzetbiztonsági bizottság minden tagja - így az ellenzékiek is - felvehet a bizottság titkárságán.

Szilvásy György kedden jelentette be, hogy bizonyítékai vannak rá: a Fidesz-kormány két egymást követő titokminisztere - Kövér László és Demeter Ervin - is rendszeres kapcsolatban állt a megfigyelési ügyben gyanúba keveredett UD Zrt. több vezetőjével. Sőt a két ellenzéki politikus megfigyelési feladatokkal is ellátta a "polip-szerű árnyék-titkosszolgálatot."

Tóth Károly: a bizonyítékok igazolják Szilvásy állításait

A nemzetbiztonsági bizottság tagjainak csütörtökön rendelkezésére bocsájtott cd-n található bizonyítékok alátámasztják Szilvásy György elmúlt napokban tett kijelentéseit a megfigyelési ügy kapcsán - jelentette ki Tóth Károly (MSZP) a testület alelnöke csütörtökön, miután megismerte a cd tartalmát. A szocialista poliitkus elmondta: a minősített adatokat tartalmazó cd-n szereplő hangfelvételek és dokumentumok egyértelműen igazolják, hogy rendszeres volt a kapcsolat az UD Zrt. és a Fidesz volt egymást követő titokminiszterei (Demeter Ervin és Kövér László) között. Az MSZP kezdeményezi, hogy Simicskó István (KDNP) elnök hívja össze a nemzetbiztonsági bizottság ülését, amennyiben pedig nem teszi, akkor parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik.

Az SZDSZ az ombudsmannhoz fordul

Vizsgálatot kezdeményez Gulyás József, az SZDSZ országgyűlési képviselője Szabó Máté ombudsmannál, annak kapcsán hogy éltek e vissza személyes adatokkal amikor nyilvánosságra került számos, a lehallgatási üggyel kapcsolatos információ. A liberális politikus szerint "méltatlan a Magyar Köztársaság jogállami normáihoz", ahogyan a politika kezeli ezt az ügyet. Kérdésesnek ítélte, nyilvánosságra lehet e már hozni az ügy felderítése kapcsán információkat sajtótájékoztatókon és ha igen, akkor miért nem a nyomozó hatóság teszi ezt meg.

Almássy: nem figyeltettem meg Dávid Ibolyát és továbbra is az MDF-frakció tagja vagyok

Almássy Kornél csütörtöki sajtótájékoztatóján azt jelentette be, hogy nem figyeltette meg Dávid Ibolyát, és a pártelnöki jelölésétől a családját és támogatóit érő folyamatos fenyegetések és megfélemlítés hatására lépett vissza. Az MDF alelnöke leszögezte: továbbra is az MDF frakció tagja, de nem képes együtt dolgozni a pártelnökkel. Az alelnök arra szólította fel az MDF tagságát, hogy menjenek el a párt szombati országos gyűlésére és ott szavazzanak "nem"-el Dávid Ibolya ismételt elnökké választására, hogy egy új jelölési folyamat indulhasson.

Répássy szerint politikai banditizmus, amit Szilvásy György az UD Zrt. ügyben művel

Politikai banditizmusnak nevezte Répássy Róbert azt, hogy - mint mondta - a kormány politikai célra használja a Nemzetbiztonsági Hivatalt, és a titkoszsolgálati miniszter "aljas módon akarja lejáratni politikai ellenfeleit." A fideszes politikus mindezt azután jelentette ki, hogy a sajtó előtt lejátszották azt a hét telefonbeszélgetést, amelyet a titkosszolgálati miniszter adott át a Nemzetbiztonsági Bizottság tagjainak. Répássy Róbert szerint világos, hogy megbuktak Szilvásy György titkosszolgálati miniszter bizonyítékai arról, hogy "a Fidesz mozgatja a maffiaszerű polipot." A fideszes politikus szerint ezek a hanganyagok nem bizonyítanak mást, mint azt, hogy a kormány politikai célra használja a Nemzetbiztonsági Hivatalt. Bejelentette: csütörtökön feljelentést tesznek a legfőbb ügyésznél Szilvásy György ellen, hivatali hatalommal való visszaélés miatt, és az érintett fideszes politikusok magánvádas eljárásban rágalmazásért is perlik majd a minisztert.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. bobe6939 2008. szeptember 29. 12:57
  „Az utóbbi időben igen jólértesült párt a FIDESZ.Ezekenek semmi sem drága, csak ismét hatalomra kerüljenek. Ez már annyira unalmas és fárasztó. Nem törődnek ők sem a pór néppel,csak a maguk gazdagodásával vannak elfoglalva.Én biztos nem rájuk szavazok!”
 • 27. van ügy lehet csámcsogni 2008. szeptember 26. 18:47
  „Ismét ügyet gerjesztett az mszp. Most már van mivel elterelni az emberek figyelmét. A kormányzati munka meg egyenlő a nullával.”
 • 26. Rendszergazda 2008. szeptember 26. 08:27
  „"A Fidesz nyilvánosságra hozza a telefonbeszélgetéseket"
  Persze, persze... És azért csak egy pici részét, mert nyilván nincs a fidesz.hu-nak elegendő tárhelye. Egyszerűen nem fér fel a többi felvétel, amit ugyancsak megkaptak.

  "Áááálmodj királylááááááány ..."”
 • 25. joy 2008. szeptember 25. 20:13
  „Á, nem kémkedés, ha az NBH főnökéről kérnek információt!
  Sőt államtitok, ha egy fityiszes magáncég törvénytelen tevékenységéről informálják a nyílvánosságot.
  Ja
  Hasonló sorozat után következett a "hosszü kések éjszakája".”
 • 24. kerge 2008. szeptember 25. 19:53
  „Ilyen és hasonló szemeteket mint Szilvásy és bandáját el kell takarítani a föld színéről bármi áron. Vérdíjat kell kitűzni a fejére
  a szemétnek.”
 • 23. macilaci 2008. szeptember 25. 19:46
  „14. hozzászólás grenadle 2008.09.25. 16:57

  A Fidesz nyilvánosságra hozza a telefonbeszélgetéseket

  Répássy Róbert sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a párt nyilvánosságra hozza a Fidesz politikusai és az UDZ Rt. vezetői között zajlott beszélgetések hangfelvételeit. Gyorshír!
  Utoljára frissítve: 2008. szeptember 25., 16:54
  Hoppá......Hogy is állunk???? Ki hallgatott le és kit????Miért kellett felvenni a beszélgetéseket????
  Vagy kamu az egész....”
 • 22. hozzaerto 2008. szeptember 25. 19:27
  „Demeter hatalalmasat hibázott.Hamarabb tudta a másnapot és még el is mondta,Ekkora barmot.
  Sajnos Szilvássy tényleg vér profi, ahogy az egyik beiró mondta.Sajnos.Egyébként a 17-es jol körülirta, mi várható, ez is sajnos.Meg Dávid Ibolya is profi vitathatattlanul.Ezekkel szembe kell nézni és felkészülni sokkal jobban, de nem dumában, mert az itt most kevés lesz.”
 • 21. szarika 2008. szeptember 25. 19:17
  „13-as hozzászólónak üzenem, igaza van, csak birósági engedéllyel lehet lehallgatni, de ezen már tul van az ügy.Nem érzed, hogy megtörtént, a többi következmény, de attól Dávid Ibolyának még a kazetta a kezében van, meg ma Szilvássy is lerakta a bizonyitékokat.Ezt nem lehet meg nem történté tenni.A többi törvényellenes, igazad van, de a kazetták megvannak, a hangokkal, a szöveggel a kérdésekkel és a válaszokkal.,Azt nem lehet megenni.Azt folyamatosan le fogják játszani.Azon nem az van, hogy Kövért, meg Demetert meg kell figyelni, dolgozni kell rájujk Ilyen csak Dávid Ibolya kezében van, ráadásul Csányi elismerte, hogy az a saját hangja.Almássy meg a hátsó ajtón menekült.Beszart a félelmében.”
 • 20. haos 2008. szeptember 25. 19:12
  „Ez a Répássy olyan hülye, mint hat pár rendőrcsizma. Egyszer már kavart fel szart a Fideszbe,akkor is alaptalan volt.Olyan tudásbéli különbség van Szilvássy meg Répássy között, hogy szégyen.Nincs ennek a Fidesznek ütős , preciz ügyvédje, aki legalább megközeliti Szilvássyt.Mert az egyszerü ember csak azt látja, hogy a faszi leiskolázza ezt a Répássyt,meg Demeter gyereket.Talán Kövérnek kéne kiállni, neki legalább van agya, de azért neki is küszködni kéne.Ezt az ügyet nem lehet visszájára forditani, mert akkorát alakitott Dávid Ibolya, időzitve, hihetetlen profizmussal.Fideszesek, hol vannak a szürke eminenciások, a tanácsadók, a profik.Amit csináltok, az hablaty a köbön.”
 • 19. titkossagok 2008. szeptember 25. 19:05
  „Kövér és Demeter a pácban.Adtak feladatot vagy nem az UD-nek.Ez kiderül a felvételről.Ha egyértelmü, akkor bűnös, ha nem jön a további bizonyitás.De egy kazettán elhangzottak valódiságát csak szakértők tudják megkérdőjelezni.Senki más.Aki látta Szilvássyit az ügyben nyilatkozni és ért is a joghoz, ismeri a birósági eljárást, az látta, hogy a faszi vér profi.Egyetlen hibát nem vétett.Nem tudom elképzelni, hogy állitásai mögött nincsenek tárgyi bizonyitékok.És ha vannak, akkor azt mondani,hogy Kövért és Demetert megfigyeltékaz olyan abszurditás, mintha egy 8 általános iskolás hozta volna meg az ügyben az itéletet.A 17-es hozzászoló rámutatott a lényegre.Egy kiinduló pont van, a többinek büntetőjogi szempontból nincs jelentősége, kivéve ,ha kémkedés áll fenn.De botrány ez igy is, ugyis, ha igaz azért ,ha nem igaz azért, mondta a TV-ben Gálszécsy volt titokminiszter.”
 • 18. MINDENKI MONNYON LE 2008. szeptember 25. 19:04
  „...”
 • 17. jogaszszemmel 2008. szeptember 25. 18:53
  „Lehet csürni csavarni, de bizony jogász szemmel, a bizonyitékok, amit Szilvássy bamutatott és lehallgattak, az elég egyértelmüvé teszi, hogy a FIDESZ lebukottVilágos a kialkaitott kapcsolat a hivatal és a fiesz veztetői között.Ezen nem lehet vitát nyitni.Minden más melklékzönge, kivéve ha államtitok is kikerült.,De most nem erről van szó. A tények ismeretében egyértelmü Demeter és Kövér mint állitólagos megfigelt semmilyen relevanciával nem bir. Megkezdődött Dávid Ibolya kaazetta ügyével, ahol egyértelmü,hogy milyen feladatot kellett elvégeznie az MDFre a cégnek,Ez a kiindulópont.Hogy ezt hogyan, milyen modon tették, az másodlagos, de azis büntethető lehet.De a kiindulás a kazetta ügy.Cáfolhatatttttlan bizonyiték, ha nincs összevágva.Csányit felhivják, nem tiltakozik, Demeter elismeri a találkozót.Az eset összes körülmnyeit itt nem kell mérlegelni, csak a kazettát kell azonositani, hogy tiszta e-vagy összevágott.Utána jöhet a többi.Én nem szaladnék ennyire előre a Fidesz részéről, mert visszájára fog ez is elsülni.Na azt meg végképp senki nem hiszi el, hogy Almásy családját fenyették, mert ez már a harmadik variáció , amit ő előad.De ennek sincs jelentősége a kazetta ügyben.200 sms, az nem semmi, de ez már csak hab a tortán, talán övetkező bizonyitékként, amit még nem ismerünk.”
 • 16. kisguci 2008. szeptember 25. 18:01
  „Hát ez az! Azt hitte, ő érinthetetlen.:)”
 • 15. magda 2008. szeptember 25. 17:29
  „Csak úgy morfondírozok... Pont Demeternek ne lenne annyi esze, hogy miket beszél a telefonba? Neki, aki annak idején ezen a területen volt miniszter?!... /Magdolna/”
 • 14. grenadle 2008. szeptember 25. 16:57
  „A Fidesz nyilvánosságra hozza a telefonbeszélgetéseket

  Répássy Róbert sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a párt nyilvánosságra hozza a Fidesz politikusai és az UDZ Rt. vezetői között zajlott beszélgetések hangfelvételeit. Gyorshír!
  Utoljára frissítve: 2008. szeptember 25., 16:54
  nyomtat küld

  kapcsolódó
  Szilvásynak bíróság elé kell állnia

  Szilvássy György és más kormánypárti politikusok az elmúlt napokban "a Fidesz által mozgatott maffiaszerű polipról" beszélnek - emlékeztetett Répássy Róbert. A Fidesz az ügy tisztázása érdekében nyilvánosságra hozza a telefonbeszélgetések hangfelvételeit. A felvételek a Fidesz honlapjának médiatárában elérhetőek.
  (fidesz.hu)”
 • 13. mai 2008. szeptember 25. 16:56
  „Mocskos játékot űz, űzött Szilvásy György az MSZP számára. Csak bírósági engedéllyel lehet valakit, valakiket folyamatosan lehallgatni, róluk adatokat gyűjteni, tárolni. Szerintem Szilvásyék lehallgatták a Fidesz által igénybe vett, egy bizonyos cég által biztosított kedvezményes szolgáltatásokat nyújtó úgynevezett flottás csoportba tartozó összes telefont. Az NBH ha nem tudja bizonyítani, hogy a telefonbeszélgetésekben az államtitkok sérelmére, az állam biztonságát veszélyeztető előkészületek történtek, akkor felelniök kell. Ha az anyagokon csak és kizárólag polgári jogi körbe tartozó dolgokról esik szó mi más lenne a magyarázat, mint a Fidesz lejáratása szándéka, az állampolgárok megtévesztése.”
 • 12. csiribi 2008. szeptember 25. 16:41
  „Ez félnótás Szilvásyt azért nevezte ki Gyurcsány mert nem ért semmihez. Ügyvédnek is hülye volt hát még titok miniszternek.Itt olvashatjuk láthatjuk öszödi beszéd folytatását, ami nem más mint hazugság. Oda se kellene figyelni ezekre a húgyagyúakra.”
 • 11. grenadle 2008. szeptember 25. 16:36
  „2008-09-25 16:13
  Tóth Károly: Nem követtek el bűncselekményt a fideszes politikusok (+videó)

  A Szilvásy György által bemutatott dokumentumok és hangfelvétel alapján a fideszes politikusok nem követtek el bűncselekményt - jelentette be a szocialista Tóth Károly az alkotmányügyi bizottság ülése után. A hanganyagot a fideszesek nélküli testületi ülésen mutatta be a titokminiszter - korábban ezekre hivatkozva vádolta meg Demeter Ervint és Kövér Lászlót azzal, hogy az állítólagos adatgyűjtési ügybe kevert UD Zrt.-t feladatokkal bízták meg és politikusokat figyeltettek meg.

  Na Szilvásy ezt kapd be!!!!!!!”
 • 10. grenadle 2008. szeptember 25. 16:32
  „Majd elmagyarázzák, hogy mit kell hallanunk! Ehhez értenek!
  A Helmeczys, Tóth Viktoros, Kapolyis felvételnél meg azt magyarázgatták, hogy mit NEM kell hallanunk. Az a szomorú, hogy lesz egy rakás ember, aki azt fogja hallani, ami nem is hangzott el. Az öszödi beszéd óta nincsenek illúzióim egyes honfitársaim józan ítélőképességét illetően, a fentiek meg csak megerősítették ebbéli meggyőződésemet.”
 • 9. papen 2008. szeptember 25. 16:28
  „Nem értem, az MDF miért szólítja fel pl. Demeter Ervint, mikor ő hozzájárult ahhoz, hogy a vágatlan telefonbeszélgetései nyilvánosságra kerüljenek.
  Szvsz az MDF-et kellene felkérni, hogy tisztázza ebben az ügyben a szerepét.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veres: az amerikai válság közvetve érintheti Magyarországot

Az Egyesült Államokban kibontakozó pénzügyi válság szakemberek szerint közvetlenül valószínűleg nem… Tovább olvasom