Délmagyar logó

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 11°C Még több cikk.

Továbbképzés a családorvoslásban

Az Alapellátási Szabadegyetem II. félévi tanévnyitó rendezvényét február harmadik szombatján tartották a győri városháza dísztermében. Az üléselnöki tisztet dr. Németh Elemér, dr. Szarka Ottó és dr. Szász Katalin látták el.

Az Egészséges Nemzedékért Alapítvány közösen a győri polgármesteri hivatallal 1991–92 óta szemeszterenként 5, tanévenként tíz alkalommal tart szakmai tudományos továbbképzést felnőtt- és gyermekháziorvosok, foglalkozás-egészségügyi orvosok, kórházi orvosok, ÁNTSZ-szakemberek és egészségügyi szakdolgozók részére. Az idei, sorrendben a 136. tudományos szimpózium már 4 megye: Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Komárom-Esztergom felnőtt- és gyermekháziorvosai, belgyógyász szakorvosai részére akkreditált.
A Petz Aladár Megyei Oktató kórházból, illetve országos intézetekből, nemzetközileg ismert szakemberek előadásában diagnosztikai és terápiás kérdésekről hallgattak meg előadásokat a résztvevők. A referátumokat – különösképpen a vizitdíjjal kapcsolatos ismertetőt – komoly szakmai vita követte. Dr. Zsilavi Fábián, dr. Petneházi Attila kérdéseket tett fel, dr. Gyarmathy László és dr. Gunther Tamás főorvos pedig értékes korreferátumot tartott.
Az Alapellátási Szabadegyetemen részt vevők számára a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Intézetében lévő családorvostani tanszék igen magas, 20 kreditpont értékq továbbképzésén azok közül, akik sikeres januári tesztvizsgát tettek, hárman nyertek értékes ajándékot, ezeket Budai Ferenc, a Praktiker győri igazgatója adta át a szerencsés nyerteseknek. Díjat nyert dr. Hidas János vértessomlói és dr. Tittel Andor vági háziorvos, valamint dr. Zádor Györgyi főorvos Győrből. A budapesti Semmelweis Egyetem képviseletében dr. Tamás Ferenc tanszékvezető-helyettes igen nagy elismeréssel szólt a győriek kezdeményezéséről, kiemelve, hogy az Alapellátási Szabadegyetem naprakész információt biztosít a résztvevők számára. Jelentős segítség a háziorvosoknak, hogy mind a rendezvényen való részvétel, mind a tesztvizsga ingyenes.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegeden vágott baromfit zároltak

A Kecskeméten büdös hússal lebukott Patyi-Hús Kft. vezetőit letartóztatták, az üzleteit és raktárait… Tovább olvasom