Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Továbbra is hétfőn és kedden ülésezik a parlament

Szeptember 15-i héten kezdődik és várhatóan december 22-i hétig tart az Országgyűlés őszi ülésszaka - jelentette be Szili Katalin házelnök, miután kedden a Parlamentben egyeztetett a parlamenti pártok képviselőivel.
Bár korábban többször is szó volt róla, hogy kedden-szerdán ülésezik majd a Parlament, a képviselőcsoportok végül is abban állapodtak meg, hogy továbbra is hétfőn és kedden ül majd össze az Országgyűlés.

Szili Katalin tájékoztatása szerint a kormány körülbelül 50 törvényjavaslatot jelzett előre az őszi ülésszakra, ezek között szerepel a 2009. évi költségvetés, melynek beadási határideje szeptember 30., illetve az új adótörvények, amelyeknek szeptember 15-ig kell az Országgyűlés elé érkezniük.

A jelenlegi elképzelések szerint minden héten ülésezik majd a Ház, a törvényjavaslatok mellett több személyi kérdésben is dönteniük kell majd a képviselőknek. Elképzelhető, hogy már szeptember végén ismét szavaz az Országgyűlés az adatvédelmi biztosról, de az elmúlt ülésszakban sikertelen Legfelsőbb bírósági elnökválasztás is ismét napirendre kerül. Két új alkotmánybírót is választani kell a képviselőknek, ez ügyben a következő hetekben hívja össze a házelnök a jelölő bizottságot, de régóta halasztódik már az Állami Számvevőszék két alelnökének megválasztása is.

A parlamenti pártok képviselőivel folytatott megbeszélésen szó volt arról is, hogy a szeptember 15-i ülésen a tervek szerint részt vesz majd José Manuel Barroso európai bizottsági elnök is.

A szakértői kormánnyal kapcsolatos kérdésekre a házelnök nem válaszolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb kifogás az SS-egyenruhás iskolaigazgató ellen

A közigazgatási hivatal jogszabálysértést állapított meg az SS-egyenruhás fényképe miatt elhíresült… Tovább olvasom