Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Továbbra sincs egyezség a MÁV és a szakszervezet között

Továbbra sincs egyezség a MÁV és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) között. A vasúttársaság és a szakszervezetek vezetői csütörtökön reggel tartottak újra egyeztetést, de sem a munkaügyi, sem a még elégséges szolgáltatások kérdésében nem változtak az álláspontok.
Ez azt jelenti, hogy a szakszervezet továbbra is egyszeri juttatást kér a MÁV Cargo eladásából, illetve extra béremelést a már meglévő emelésen felül.

A MÁV tájékoztatása szerint csütörtökön reggel kilenc órakor folytatódtak és egy órán belül ismét eredmény nélkül fejeződtek be a tárgyalások a VDSzSz képviselőivel. A vasúttársaság szerint a szakszervezet követelése az 1,1 százalékos extra béremelésről, illetve a MÁV Cargo eladásából származó egyszeri 250ezer forintos juttatásról megalapozatlan és teljesíthetetlen. A MÁV és a MÁV Start azt is nehezményezi, hogy a munkabeszüntetéseket csak néhány órával azok megkezdése előtt jelenti be a szakszervezet.

Bárány Balázs, a VDSzSz alelnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a mai egyeztetésen sem volt érdemi tárgyalás. Bárány Balázs szerint a vasúttársaságok kivárásra játszanak. Azt várják, milyen változások lesznek májusban a kormányban, illetve a közlekedési tárca élén és az esetlegesen megújult politikai vezetés milyen utasításokat ad majd. Az érdekképviseleti vezető elmondta azt is, hogy az esetleges következő munkabeszüntetésről is csak nem sokkal kezdés előtt fognak szólni, mert ha nem így tesznek, a cégvezetés megpróbál nyomást gyakorolni a szakszervezeti tagokra. Az esetleges következő sztrájkról tehát most nincs információ, egyeztetések a MÁV és a MÁV Start vezetésével legközelebb május 5-én délután lesznek.

A vasúttársaság közleménye arra emlékeztet, hogy a Fővárosi Munkaügyi Bíróság április 17-én meghozott kiegészítő végzésében megállapította, hogy a már meglévő béremelésen felüli 1,1 százalékos emelés követelése nem jogszerű. A MÁV ezen felül továbbra is fenntartja, hogy a MÁV Cargo Zrt. eladásából majdan befolyó összeget a magyar vasút fejlesztésére, az utas-szolgáltatások minőségi javítására és a hitelek törlesztésére kívánja fordítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy madár béníthatta meg a közlekedést a Keletiben

Egy madár béníthatta meg a vasúti közlekedést a Keleti pályaudvaron csütörtökön kora reggel. A hibát… Tovább olvasom