Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Traffic

Steven Soderbergh négy Oscar-díjjal kitüntetett filmje, a Traffic kemény világba kalauzolja el a nézőket. Külön-külön, de egymással mégis összefüggő, részben nagyon személyes, részben bonyodalmakkal és veszélyekkel teli sztorikat összeszőve épül fel a film. Óriási tétek forognak kockán - nem csoda, hisz a drogok világába vezet az utunk!
Javier Rodriguez és Manolo Sanchez mexikói rendőrök és jó barátok, a bűnüldözés első számú embere, Salazar tábornok parancsnoksága alatt dolgoznak a mexikói-amerikai országhatáron. A hatalom és a pénz kísértésével szembesülve, bár ellenállnak, a korrupció mégis úgy fonja köréjük hálóját, hogy végül kilátástalan helyzetbe kerülnek.
Az Egyesült Államokban, Ohio Állam Legfelsőbb Bírósága bírája, Robert Wakefield az Elnöktől fontos megbízatást kap: őt nevezi ki a drog elleni harc új főnökévé. 

A megalkuvásra képtelen, konzervatív Wakefield a kábítószer elleni küzdelem egész szervezetének felülvizsgálatára készül és a mexikói rendőrséggel való együttműködést tervezi. De otthon, ő is csak szülő - feleségével, Barbarával tinédzser lányuk, Caroline egyre jobban elhatalmasodó kábítószer-függőségével kell szembesülniük.
San Diegóban Montel Gordon és Ray Castro DEA-ügynökök a hírhedt Obregon drog-maffia leleplezésén fáradoznak.

A középszintű kábítószer kereskedő, Eduardo Ruiz lebuktatásával jó üzletet kötnek, mert foglyuk hajlandó tanúskodni a felső körökben mozgó, gazdag drog-báró, Carlos Ayala ellen. Carlos letartóztatása döbbenetes hír mit sem sejtő feleségének, Helenának, aki gyermeket vár. Pillanatok alatt szörnyű kelepcébe kerül: az egyik oldalon férje cinkosai megfenyegetik, míg a másikon a DEA-ügynökök tartják megfigyelés alatt.
Külön-külön, de egymással mégis összefüggő, részben nagyon személyes, részben bonyodalmakkal és veszélyekkel teli sztorikat összeszőve épül fel a film. Óriási tétek forognak kockán - nem csoda, hisz a drogok világába vezet az utunk!

INFÓ


A film díjai:

Oscar-díj (2001 márciusában):
legjobb rendező: Steven Soderbergh
legjobb vágás: Stephen Mirrione
legjobb forgatókönyv: Stephen Gaghan
legjobb férfi epizodista: Benicio Del Toro

Golden Globe-díj (2001 január):
legjobb férfi epizodista: Benicio Del Toro
legjobb Forgatókönyv: Stephen Gaghan
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2001. február):
Ezüst Medve, legjobb férfi szereplő: Benicio Del Toro

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni csalók Ausztriában

Három soproni polgárt vádolnak csalással Alsó-Ausztriában. A hatóságok további károsultakat… Tovább olvasom