Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Tubes: felfüggesztették az építési engedélyt

A Legfelsőbb Bíróság (LB) január 20-i végzésével felfüggesztette a tubesi lokátor megépítésére kiadott engedély végrehajtását - tájékoztatott a pécsi polgármesteri hivatal hétfőn.
Egyelőre nem épülhet meg a Tubesre tervezett NATO-radar, miután az LB felfüggesztette az építési engedély végrehajtását. Az ügyben Nagy Csaba pécsi alpolgármester, az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE), a Civilek a Mecsekért Mozgalom (CMM), valamint az Istenkúti Közösségért Egyesület képviselői tartanak sajtótájékoztatót hétfő délután - értesült az MTI.

Az ügy előzménye, hogy a Fővárosi Bíróság (FB) tavaly novemberben jogerősen elutasította felülvizsgálati eljárásában azokat a kereseteket, amelyek megtámadták a Tubes tetején lévő katonai híradóobjektum korszerűsítését, a NATO-radar kiépítését engedélyező miniszteri határozatot. Az FB döntésével kapcsolatban azonban felülvizsgálatot kértek a civilek a Legfelsőbb Bíróságon.

A per előzménye, hogy a közigazgatási eljárásban az első fokon eljáró katonai építésügyi hatóság, majd pedig másodfokon 2007. június 20-án a honvédelmi miniszter is engedélyezte a Tubes tetején a beruházást.

A közigazgatási eljárásban korábban megszületett másodfokú miniszteri határozatot azonban a perből később kizárt magánszemélyek, valamint jogi személyek - köztük Pécs városa - megtámadták a Fővárosi Bíróságon.

Olvasóink írták

 • 4. achilleus 2010. január 26. 10:01
  „3. hozzászólás Power 2010.01.26. 08:45
  Éppen erre céloztam: Az FB jogrős ítéletét helyezte hatályon kívül az LB.”
 • 3. Power 2010. január 26. 08:45
  „2. achilleus 2010.01.25. 18:22
  A Fővárosi Bíróság (FB) nem azonos a Legfelsőbb Bírósággal (LB) ...”
 • 2. achilleus 2010. január 25. 18:22
  „"a Fővárosi Bíróság (FB) tavaly novemberben jogerősen elutasította felülvizsgálati eljárásában azokat a kereseteket, amelyek megtámadták a Tubes tetején lévő katonai híradóobjektum korszerűsítését, a NATO-radar kiépítését engedélyező miniszteri határozatot."

  A Fővárosi Bíróság ezek szerint újfent "tévedett". Biztosan minden rendben van ott a szakmai alkalmassággal??”
 • 1. zsazsanéne 2010. január 25. 17:05
  „Végre már valaki tudott normálisan gondolkodni,hogy mit keresne ott a Nato radar.?? Már eőszőr sem kellett volna engedni,aki ezt is kitalálta,annak a gyógyszere elgurult.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Azbeszt-mentesítették az egri sportcsarnokot

Mintegy 45 millió forintos beruházásával azbeszt-mentesítette az egri Kemény Ferenc Sportcsarnok… Tovább olvasom