Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Túl tiszta heroin okozta a kábítószeresek halálát

Viszonylag nagy tisztaságú herointól haltak meg az elmúlt hetek kábítószeres áldozatai. A feketepiacon korábban ugyan volt már ennél tisztább anyag is, de az idei év vizsgált heroinjai közül ez volt a legtisztább.
Magyarországon az utóbbi években egyetlen olyan eset sem fordult elő, hogy téglaporral, kakaóval vagy bármilyen más anyaggal szennyezték volna a heroint úgy, hogy ebbe valaki belehalt volna.

A feketepiacra időről-időre változó koncentrációjú heroin kerül, az egyik oka ennek, hogy a kábítószeresek fogyasztási szokásai megváltoznak. A vénásan fogyasztókat néhány évente átmenetileg felváltják azok, akik inhalálva fogyasztják a szert, nekik azonban sokkal tisztább anyagra van szükségük. Ha egy vénás fogyasztó ebből az anyagból használ, könnyen túladagolhatja magát - mondta el Nagy Gábor igazságügyi szakértő Bencze József országos rendőrfőkapitány által kezdeményezett drogügyekkel kapcsolatos konferencia megnyitóján.

A szakember hozzátette, hogy a marihuána ugyan a leggyakoribb kábítószer Magyarországon, de a heroin is a második, vagy harmadik helyen van. A heroinos ügyek száma az ezredforduló környékén átmenetileg csökkent, de 2005-től ismét nőni kezdett. A kokain fogyasztása 2004-től drámai mértékben nőtt, az extasy pedig visszaszorulóban van. Az elmúlt négy és fél év alatt Budapesten összesen 498 olyan ügy volt, ahol heroinnal találkoztak a vegyészek, a második helyen 32 üggyel Borsod áll, de több olyan megye is van az országban, ahol egyáltalán nem találkoztak a szerrel, ilyen például a Balaton déli partján fekvő két megye.

A konferencia megnyitóján Nagy Gábor azt is elmondta, hogy bár úgy tűnik, de az utóbbi hetek történései ellenére mégsem nőtt ugrásszerűen a heroin-fogyasztók száma, csupán valamivel erősebb szer került az elmúlt hetekben forgalomba. Az áldozatok mindegyike több éven át fogyasztotta a heroint. A keceli mérgezéssel kapcsolatban megjegyezte, hogy egyre többen fogyasztják a vegyiparban használatos folyékony extasyvá váló oldószert, mert nincs rajta a tiltott kábítószerek listáján, ráadásul a szervezetből rövid idő alatt kiürül.

Olvasóink írták

 • 10. hármashalom 2008. augusztus 14. 11:00
  „krka: Mi a probléma, mia demagóg??? Miért állna ellentmondásban a kokain fogyasztás növekedése 2004-től azzal, amit több cikkel kapcsolatban is mondtam? 2002-től SZDSZ-MSZP kormány van, vagy nem? Miért pont a kokain fogyasztás ne nőne?”
 • 9. hármashalom 2008. augusztus 14. 10:55
  „8-as, amennyiben történt törvényi változtatás, akkor kivizsgálandó, hogy annak milyen szerepe volt a növekedésben. Ön nagyon jól tudja, hogy a drogtörvényen még Medgyessy kormány enyhített. Nézzen utána, majd rájön. A szabaddemokraták annyiban hasonlóak a bolsevikekhez, hogy teóriában erősek, a gyakorlat viszont rendre cáfolja az összes hagymázas elképzelésüket. Hasonló még, hogy semmiért nem vállalnak semmiféle felelősséget, sőt igyekeznek a szarukat másra kenne, mert kipofázásban verhetetlenek. Ja és mindent, a lakosság boldogulásáért cselekszenek...”
 • 8. ertwert 2008. augusztus 14. 06:57
  „"Gyurcsány hibája!"

  ugye, hármashalom?”
 • 7. Lui 2008. augusztus 13. 22:58
  „Egy biztos! Én hagynám az ilyeneket, hogy távozzanak az örök vadászmezőre, mert senki és egyetlen ember sem áll a hátukmögött, hogy márpedig ha nem veszibe a drogot akkor lelövi. Tehát önként és dalolva veszi be a drogot, akkor nevárja már el, hogy az én és a többi normális ember adójából az orvosok még küzdjenek az életéért és foglalják a korházi ágyakat, sok sok pénzért. Közben meg akinek tényleg szükségelenne rá, nincs hely a korházakban, nemtudnak normális körülmények között dolgozni az egészségügyi dolgozók, mert az ilyen egyénekre megy el a pénz.”
 • 6. krka 2008. augusztus 13. 22:09
  „"A kokain fogyasztása 2004-től drámai mértékben nőtt"

  és erről mit vonsz le kedves hármashalom? Pont az ellenkezőjét? Hagyd már azt az állandó demagóg dumádat!”
 • 5. Cc 2008. augusztus 13. 20:54
  „Dögöljön meg az összes narkós, én meg aki fizetem a tetűk számláját, vigyorgok a várólistán. Fizessék a madarasok a sajátjukból.”
 • 4. mugri 2008. augusztus 13. 20:06
  „Akkó szennyyezzni kő aztatat a herojinyot, mercsak így löhet mögakkadájoznyi a hallállos essetökkött, he-he”
 • 3. il Commendatore 2008. augusztus 13. 19:04
  „Most hallom a hírekben, hogy bezáratták a helyi hatóságok (vagy az önkormányzat???) a keceli Club Koronát. Nagyon úgy tűnik elsőre, hogy a hirtelen bekövetkezett drogos halálesetek után vezéráldozatot követelnek. Na de miért pont Kecelen? Amikor ugyanezen drogok fellelhetők országszerte minden nagyobb volumenű szórakozóhelyen ! A Club Koronára eddig is sokan drogtanyaként tekintettek, egy korábbi haláleset miatt. De könyörgöm ! Hülye emberek mindig is voltak, vannak és bármennyire is nem szeretnénk, lesznek is. És ők általában általában irdatlan baromságokat szoktak csinálni, pl. bekapnak gyorsan rengeteg exstasyt, aztán meg csodálkozik a nagyközönség hogy rosszul lesz esetleg meghal ! (Direkt az exstasyra hegyezem ki a mondandót, 1. ez hasonlítható leginkább a GHBhez, 2. ez az amit minden hülyegyerek marokszámra zabál)
  Tehát ezzel, hogy bezárják az ország egyik legrégebbi és külföldön leginkább elismert szórakozóhelyét, tulajdonképpen nem érnek el semmit, hülye emberek mindig is lesznek, akik nem ismernek semmit istent, és szétbombázzák magukat.
  De egy valamit el kell fogadnia a társadalomnak!
  Minden szórakozóhelyen vannak drogosok, de 90 %-uk tud kulturáltan szórakozni és tudja, hol a határ, tehát nem iszik oktalan állat módjára GHB-t! És a legfontosabbat se felejtsük el :
  AMÍG KERESLET VAN VALAMIRE, ADDIG KÍNÁLAT IS AKAD !
  Az ország legjobb clubja veszhet oda pár hülyegyereknek köszönhetően...
  És végül egy kis társadalmi görbetükör :Lehet mondani, hogy nem normális ami az éjszakában folyik, de ugyanígy nem normális az sem, amikor valaki otthon, a fotelben elterpeszkedve, sörrel a kezében, pörköltszaftos fehér atlétában nézi kertész géza és berényi miklós kalandjait az agyhalottaknak való, szánalmas kereskedelmi tévében.”
 • 2. asdfasdf 2008. augusztus 13. 18:58
  „1. :D”
 • 1. hármashalom 2008. augusztus 13. 18:24
  „"A heroinos ügyek száma az ezredforduló környékén átmenetileg csökkent, de 2005-től ismét nőni kezdett."

  Nolám, nolám!!!! Minő óvatos fogalmazás, az ezredforduló környékén, nem véletlenül 1998-2002 között, talán így feltűnőbb, hogy miért!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eldeformálódott az épülő M6-os autópálya egyik alagútja

Nem beomlott, csak eldeformálódott az épülő M6-os autópálya "A" jelű alagútja. A korábbi hírekkel… Tovább olvasom