Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Túlságosan magasak a magyar nyugdíjak?

Túlságosan bőkezű a magyar állami nyugdíjrendszer. Ez nem azt jelenti, hogy a magyar nyugdíjak a nyugat-európai szinthez képest magasak, hanem a hazai aktív népesség jövedelméhez képest.
Az Aon Consulting európai felmérése szerint ez nem azt jelenti, hogy a magyar nyugdíjak a nyugat-európai szinthez képest magasak, hanem a hazai aktív népesség jövedelméhez képest.

Ezt a szintet a demográfiai folyamatok miatt nehéz lesz fenntartani - a halálozási ráta a vizsgált 25 európai országban mindenütt emelkedik. Az elemzés készítői úgy gondolják, hogy a nyugdíjak jelenlegi értékét csak úgy lehet megtartani, ha emelik a nyugdíjkorhatárt, a járulékokat vagy az adókat. Ezt a legtöbb európai kormány már korábban felismerte. Az átlagos korhatár Európában tavaly 60,5-ről 61 évre emelkedett, valamelyest csökkentek a nyugdíjkiadások a GDP-hez viszonyítva, és egyre több embert sikerült rávenni arra, hogy kössön magánnyugdíj-biztosítást.

Olvasóink írták

 • 7. Cseter János 2007. november 14. 19:05
  „Már elnézést a becsületes emberektől, de akinek nincs neve az hiába is okoskodik! Annak a dumája csupán lózung! Magyarországon a dolgozók termeléséből ma is ki lehet hozni az 1990 előtti bér és nyugdíj arányosságát, a mai szintre vetitve, ha azt hozzáértő emberek végeznék, illetve engednék, hogy végezzék a hatalmat bitorlók! Természetesen egy valódi demokráciában megengedhetetlen a tőkések mindenek feletti hatalma! Minden normális ember tudja, hogy e rendszerben tisztességtelen kizsákmányolása folyik a munkásoknak és a nyugdíjasoknak! A fekete és a szürke munkáltatók vágják zsebre a nyugdíjalap nagyrészét szinte üldözetlenűl! Persze kábítják az olvasókat a fenti dumákkal amit elleőrizni ép úgy nem lehet mint a név nélküli állítások valóságát! Ma sem dolgoznak kevesebben, mint a hatalom váltogatás előtt, csupán a munkakerülők jobban nélnek, mint, akkor amikor még üldözték őket!”
 • 6. FRERRYS 2007. november 14. 16:31
  „Majd ha egyesek nem 20 év munkaviszony után mennek magas nyugdíjjal nyugdíjba, hanem 38 év munkaviszony után, akkor már megkeresték ők is a nyugdíjalapukat, mind a dolgozók, bár az ő fizetésük jelenleg nem nyugati és így a nyugdíjuk sem az, vagy csak az árak nyugatiak, de ehhez az illetékesek még ugyan nem értenek, mert ez még úgy tünik mindig új számukra.”
 • 5. ani 2007. november 14. 14:59
  „Egyetérte, nem a nyugdíjak magasak,hanem a fizetések alacsonyak, de nem kicsit! De hát ez kell anépnek segély meg Fletó! Amit aszüleink befizettek rég elherdálták a komcsi rendszer alatt és privatizálták Apró Piroskák.”
 • 4. nanemaaa 2007. november 14. 11:08
  „Hát hiába.....olvasni is tudni kell....írni meg pláne.
  Ilyen szépen burkolva megírni, hogy az AON Consulting európai felmérése szerint a nyuagteurópai átlaghoz képest szemtelenül alacsopnyak a fizetések....háááát nem semmi. :D”
 • 3. ferenc 2007. november 14. 11:07
  „K.Ditti !
  Én azért nem így hiszem---hol az a pénz amit mi, a szüleink befizettek évek hosszu során ?? Miért kellet átirányítani a pályakezdőket a magánpénztárakba ?? Az a pénz hiányzik most innen. Figyelem ! ugyanez következik az eü magánpénztáraknál is .. Ott is az "ingyenélő nyögdíjas" lesz a bűnbak Na és, az ,aki ledolgozott 35-45 évet, az mit ér ?--mit érdemel :? Már semmit--mondják a "kutatás készítők". csak a pénzt viszik...hasznot (adó, tb, stb befizetésük nincs!) nem, tehát élősködők a mai társadalom testén..”
 • 2. czegus 2007. november 14. 10:26
  „Hogy mi lesz velünk, vagy te fiatal mit szeretnél, hát jó elundulunk kúszva fejünkön egy lepedővel a temető felé. Így már jó?”
 • 1. ditti 2007. november 14. 09:11
  „Teljesen egyetértek a cikkel! Az átlag dolgozó emberhez képest igenis sokan (nem mindenki persze) nagyon magas nyugdíjat kapnak. Ehhez még persze az is hozzátartozik, hogy a magas nyugdíjban részesülők ugyanazokat a kedvezményeket is megkapják, mint azok akik alig 50 ezer Ft-ot kapnak kézhez. Valahogyan ki kellene egyenlíteni ezt a dolgot! Talán egy kicsit jobban kellene figyelni a családos, dolgozó fiatalokra, hiszen ők termelik meg a nyugdíjat. De ugyan meddig tudják még? Mi lesz a nyugdíjasokkal ha már a dolgozókról nem tudnak bőrt lehúzni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar-román együttes kormányülés Nagyszebenben

Együttes ülést tart szerdán a romániai Nagyszebenben a magyar és román kormány. Gyurcsány Ferenc… Tovább olvasom