Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Tüntetés az orosházi vasútállomás előtt

Mintegy 100 ember gyűlt össze szombaton délelőtt az orosházi vasútállomás előtti téren, hogy a várost is érintő vasúti szárnyvonal megszüntetése ellen tiltakozzon.
A demonstráción, melyet az önkormányzat, illetve az orosházi kistérségi társulás hirdetett meg, olyan transzparensek voltak olvashatók mint "Szív a vasút, zár a MÁV" vagy "Ők leépítik a MÁV-ot, mi megfizetjük a vámot".

Orosháza polgármestere, Németh Béla beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a vasúti közlekedés megszüntetése a település, a térség teljes ellehetetlenüléséhez vezetne, megbénítaná a gazdaságot. Mint mondta: az orosházi vasútállomás és a hozzá tartozó vasútvonal 1870-ben, a Nagyvárad-Fiume tengely részeként épült ki, s jelentősen hozzájárult a környék fellendüléséhez. Nem hagyhatjuk, hogy egy rossz döntés következményeként megszüntessék a vasúti közlekedést, s most ezért emeljük fel a szavunkat.

A demonstráción a vasúti szakszervezetek képviselői mellett részt vettek az orosházi térség településének vezetői is, így Karsai József, Battonya MSZP-s polgármestere, aki beszédében hangsúlyozta: "a vasút megmentése számunkra létkérdés, ezért összefogásra van szükség pártállástól függetlenül. A demokrácia alapja, hogy ne féljünk kiállni az érdekeink mellett, s én ígérhetem, hogy baloldali politikusként is ezt képviselem, és sosem szavazok meg olyan intézkedést, ami az itt élőket hátrányosan érintheti".

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasutassztrájk: ma éjfélig lehet visszaigényelni a jegyeket

Szombaton éjfélig lehet visszaigényelni a szerdai kétórás sztrájk miatt kimaradt vonatok és a késett… Tovább olvasom