Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Tűz az ATV-székházban: a BRFK is nyomoz

A tűzoltók már az izzó részeket is eloltották. Az épületben újra van áram.
Közérdekű üzem működésének gondatlanságból elkövetett megzavarása miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az ATV-székházban pénteken keletkezett tűz miatt - közölte a BRFK  az MTI-vel.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője arról tudatta, hogy a tűzoltók előbb megszüntették az izzást az épület tetőszigetelésében, majd elvégezték az utómunkálatokat. Hozzátette: hőkamerával átvizsgálták a székház tetőszerkezetét, de nem találták nyomát parázslásnak. Az épületben újra van áram.
    
A tűzoltók levonultak a helyszínről, azt átadták a rendőrségnek.
    
A televízió székházának teteje délután gyulladt ki a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton. Nem sérült meg senki, az épületet harminc embernek kellett elhagynia.

Korábban írtuk:
Már nem ég a péntek délután kigyulladt tv-székház teteje a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton, a tűzoltók a szigetelés izzó részeit oltják el - tájékoztatta az MTI-t Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Az MTI úgy tudja, hogy az ATV székházáról van szó.

Kolozsi Péter elmondta: a tűzoltók alulról, az álmennyezet felől jutottak el a fém héjazat és az álmennyezet közötti szigeteléshez, ahol már nincs tűz, de izzó területek vannak, - amelyek belobbanhatnak, visszagyulladhatnak -, ezért ezeknek a megszüntetésén dolgoznak. A tűzoltók a szigetelés teljes hosszában megbontják az álmennyezetet, hogy lássák, mekkora területen izzik - tette hozzá.
    
Kolozsi Péter korábbi tájékoztatása szerint a tűzesetben nem sérült meg senki. Az épületet kiürítették, harminc ember hagyta el a székházat.

Korábban írtuk:
Kigyulladt egy tv-székház teteje a főváros X. kerületében, a Kőrösi Csoma Sándor úton péntek délután. Az épületet kiürítették, harminc ember hagyta el a székházat - tájékoztatta az MTI-t Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Az MTI úgy tudja, hogy az ATV székházának teteje gyulladt ki.

Kolozsi Péter elmondta: a fém tetőszerkezet alatti területen keletkezett a tűz, amely "vélhetően nagy kiterjedésben" ég. A tűzoltóknak meg kell bontaniuk a tetőszerkezetet ahhoz, hogy láthassák, pontosan mekkora a tűz. Munkájukat nehezíti, hogy többtonnás elemek is vannak a tetőn.
    
A tűzesetben nem sérült meg senki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhant egy kisrepülő Sárvár és Rábapaty között - A pilóta kizuhant a gépből - fotó a helyszínről

Lezuhant egy kisrepülő Sárvár és Rábapaty között - A pilóta kizuhant a gépből - fotó a helyszínről
Lezuhant egy motoros kisrepülőgép pénteken kora délután Sárvár és Rábapaty között, a pilóta… Tovább olvasom